MUDr. Andrej Janco, predseda Slovenskej lekárskej únie špecialisto s naliehavým upozornením vláde SR

03.01.2021 Zdroj: rizikaockovania.sk Koronavírus

MUDr. Andrej Janco, predseda Slovenskej lekárskej únie špecialistov, zverejnil na Silvestra 31.12.2020 naliehavé upozornenie vláde SR.

Uviedol v ňom, že nitrianska nemocnica obvolávala ambulantných špecialistov aby prišli pomáhať do zelenej zóny COVID-19, pričom mali zanechať svoje ambulancie a pacientov, pričom však nemocniční lekári mali pokyn vyčerpať dovolenky do konca roka lebo prenesené dovolenky im nemocnica nepreplatí.

Ďalej uviedol, že v súčasnosti ešte nie je zákonný stav, aby boli lekári nútení k takémuto kroku proti svojej vôli, ale obáva sa, že k tomu dôjde; ambulantní lekári sú od začiatku v prvej línii, avšak zarábajú si na živobytie prácou, a ak budú namiesto toho musieť vypomáhať v nemocniciach, zhorší sa nielen krátkodobo zdravotná starostlivosť o ich pacientov, ale hrozí kolaps – „Máme za to, že jediné o čo ide, je vyradiť nás natrvalo zo systému na objednávku tých, ktorým prekážame – oligarchov vlastniacich veľké zdravotnícke zariadenia“ uviedol MUDr. Janco.

MUDr. Janco vyčíta mnohé vážne chyby ministerstva zdravotníctva a vlády v širšom zmysle. Už neexistujú iné choroby ako COVID? Pýta sa, prečo nie sú na výpomoc volaní lekári zo súkromných veľkokapitálových zariadení, lekárskych inštitútov, ústavov, farmafiriem, ministerstva zdravotníctva, lekárskych fakúlt?



Mohlo by vás tiež zaujímať
Najčítanejšie