100% ľudí, ktorí zomreli na Covid-19 za posledný týždeň v Írsku bolo zaočkovaných podľa údajov zverejnených Centrom pre dohľad nad ochranou zdravia HSE

24.11.2021 Autor: Redakcia Koronavírus

Rozdelenie pacientov na jednotkách intenzívnej starostlivosti ukázalo, že 58% pacientov vyžadujúcich intenzívnu starostlivosť bolo úplne alebo čiastočne zaočkovaných, zatiaľ čo 42% bolo neočkovaných.

Čísla vyvolávajú problémy s klesajúcou účinnosťou vakcíny, keďže počet zaočkovaných ľudí, ktorí vážne ochoreli na koronavírus, neustále narastá.

Približne 93% osôb starších ako 18 rokov je v súčasnosti v Írsku plne zaočkovaných, čo je jedna z najvyšších mier na svete. Viac ako 90% ľudí starších ako 12 rokov je úplne zaočkovaných.

Zatiaľ čo HPSC poskytuje kumulatívne správy od apríla 2021, kontrast informácií v týždenných správach odhaľuje vývoj za týždeň.

K 13. novembru HPSC uvádza, že 651 osôb s laboratórne potvrdenou infekciou COVID-19 bolo oznámených Centru pre dohľad nad ochranou zdravia (HPSC), že zomreli v dôsledku COVID-19 – a že od apríla do 13. novembra bolo celkovo 408 úmrtí medzi zaočkovanými, zatiaľ čo 243 bolo nezaočkovaných.

Porovnanie správy z 13. novembra so správou HPSC za predchádzajúci týždeň zo 6. novembra však ukazuje, že 100%  úmrtí na COVID-19 za posledný týždeň bolo medzi tými, ktorí boli úplne alebo čiastočne zaočkovaní.



Mohlo by vás tiež zaujímať
Najčítanejšie