Bill Gates hovorí, že bary a reštaurácie majú byť zatvorené ďalších 4-6 mesiacov

07.01.2021 Zdroj: badatel.net Koronavírus

Spoluzakladateľ Microsoftu Bill Gates je presvedčený, že návrat k „normálnemu“ životu je vzdialenejší, než ľudia očakávajú A to aj napriek tomu, že je už schválená a distribuovaná vakcína proti COVID-19 tak v USA, Veľkej Británii ako aj EÚ.

Gates pripúšťa, že do leta 2021 by sme mali byť „bližšie k normálu, než sme teraz“.

Gatesove predikcie ďalšieho vývoja pandémie

Tento človek, ktorý prostredníctvom svojej nadácie daroval milióny na rôzne aktivity súvisiace s vakcínami, je však presvedčený, že plný návrat k normálnemu životu nebude možný skôr, než po roku 2022.

Miliardár pre CNN nedávno povedal, že „ak nepomôžeme zbaviť sa tejto choroby ďalším krajinám“ a nezabezpečíme „vysoké miery zaočkovania“, bude tu možné riziko reintrodukcie, čiže neustáleho prepukania nových vĺn pandémie.

Aby sa darilo držať chorobnosť pod kontrolou, mali by byť podľa Gatesa naďalej zakázané „veľké verejné zhromaždenia“ a väčšina barov a reštaurácií by, „bohužiaľ“, mala byť zatvorená.

Skutočný návrat do normálu je podľa jeho úvah možný až po 12 až 18 mesiacoch, „ak to dobre zvládneme“.

Gates tiež vyjadril znepokojenie nad neochotou prezidenta Donalda Trumpa uznať výsledok prezidentských volieb, čo podľa jeho tvrdenia „komplikuje“ distribúciu vakcíny.

 „Prechodné štádium [veci] komplikuje, no nová administratíva je ochotná spoľahnúť sa na súčasných odborníkov a neútočiť na nich,“ povedal technologický magnát na adresu prezidenta.

Gates ale bližšie nešpecifikoval, aké „komplikácie“ sú možné.

Vakcínu už schválili americké FDA a CDC, aj Európska lieková agentúra a začala sa jej distribúcia medzi obyvateľstvo.

Prvá krajina, ktorá už začala očkovať bola začiatkom decembra Veľká Británia, neskôr, v prvej tretine decembra, sa pridali USA a od 27. decembra sa s očkovaním začína aj v celej Európskej únii.

Záver

Vďaka svojim darom na snahy o výrobu vakcíny, ako aj virálnemu videu z roku 2015, v ktorom predpovedá podobnú pandémiu, na ktorú svet nebude pripravený, sa Gates stal pre mainstreamové médiá najväčším odborníkom na Covid-19.

Pritom tento človek reálne nielenže nemá vzdelanie v oblasti medicíny či epidemiológie, ale nemá žiadne vysokoškolské vzdelanie. De-facto je to stredoškolák.

Jeho presadzovanie vakcín a lockdownov mu však získalo aj veľa kritikov, najmä medzi konzervatívcami, pretože také reštrikcie sa stávajú čoraz kontroverznejšími.

„Vyhoďte tohto tyrana,“ tweetol v reakcii na Gatesov najnovší rozhovor reportér Ian Miles Cheong.

 

Zdroj: badatel.net



Mohlo by vás tiež zaujímať
Najčítanejšie