Súdny spor v USA Landmark 5G vs. FCC

22.01.2021 Zdroj: childrenshealthdefense.org 5G sieť

Po celé desaťročia sa verejnosti hovorilo, že neexistujú dôkazy o škodlivosti bezdrôtovej technológie. Tvrdenia o poškodení 5G boli zamietnuté ako „ konšpiračná teória “.

Nedávno popredné organizácie obhajujúce životné prostredie a zdravie, ktoré prípad podali, predložili 11 000 stránok dôkazov na podporu svojich tvrdení. (Odkazy na dôkazy sú uvedené nižšie).

Prípadom sa zaoberajú odvolacie súdy USA pre okruh DC. Pojednanie je naplánované na 25. januára o 9:30 EST. Verejnosť si ho môže vypočuť na YouTube .

V decembri 2019 Federálna komunikačná komisia (FCC) ukončila vyšetrovanie, ktoré začala v roku 2013 a v ktorom komisia požiadala verejnosť o predloženie pripomienok k dokumentácii k dotazu, či by FCC mala preskúmať svoje zdravotné smernice z roku 1996 týkajúce sa vysokofrekvenčného (RF) žiarenia emitovaného zariadení a infraštruktúry.

Asi 2 000 komentárov - mimoriadne veľký počet - bolo podaných na FCC. Tieto pripomienky podali vedci a vedecké organizácie, ako sú BioInitiative a EMF Scientist, lekári a lekárske organizácie, mestá ako Boston a Philadelphia a stovky jednotlivcov vrátane rodičov detí, ktoré boli touto technológiou zranené. Komentáre odkazovali na tisíce štúdií, ktoré preukazujú jasný a hlboký dôkaz o škode.

Nariadenie FCC zverejnené 4. decembra 2019 napriek tomu dospelo k záveru, že neexistujú dôkazy o tom, že bezdrôtová technológia spôsobuje škody, a nie je potrebné prehodnocovať pokyny. Rozhodnutie komisie FCC neposkytlo analýzu vedy, nezohľadnilo dôkazy choroby a neobhájilo svoje rozhodnutie dôkazmi.

V dôsledku toho boli proti FCC podané dve žaloby. Jeden je Trustom pre zdravie životného prostredia (EHT) a Spotrebiteľmi bezpečných mobilných telefónov a druhým Ochranou zdravia detí (CHD) a ďalšími predkladateľmi petícií vrátane profesora Davida Carpentera, ktorý je spoluautorom správy BioInitiative, najkomplexnejšieho prehľadu 29 popredných vedcov a odborníkov na verejné zdravie.

„Trust pre zdravie v oblasti životného prostredia pracoval viac ako desať rokov na ochrane verejnosti pred rádiofrekvenčným žiarením, svedčil pred Kongresom a zverejnil kritický výskum, prečo sú deti zraniteľnejšie,“ uviedla Devra Davis Ph.D., MPH, prezidentka a zakladateľka organizácie Environmental Health Trust. „FCC ignorovala naše rozsiahle podania predložené FCC v priebehu rokov, ktoré jasne dokumentujú poškodenie. Pretože nás učia dedičstvá olova, azbestu a tabaku, táto otázka si zaslúži okamžitú pozornosť našej federálnej vlády, aby sme chránili zdravú budúcnosť našich detí. “

K prípadu CHD sa pridali aj lekári, ktorí vidia chorobu na svojich klinikách, a rodičia detí, ktoré ochoreli na chorobu z ožiarenia. Jednou z navrhovateľiek je matka, ktorej syn zomrel na glioblastóm, rovnaký nádor na mozgu, ktorý zabil Beau Bidena, syna prezidenta Joe Bidena.

Predkladatelia petícií v prípadoch EHT aj CHD podali spoločné pokyny. Tvrdili, že vzhľadom na závažné dôkazy, ktoré boli predložené do dokumentácie FCC, a keďže v príkaze FCC chýbali dôkazy o odôvodnenom rozhodovaní, FCC porušila zákon o správnych postupoch a že rozhodnutie komisie je rozmarné, svojvoľné, zneužitie diskrečnej právomoci a nie na základe dôkazov.

Predkladatelia petície tiež tvrdili, že výbor FCC porušil zákon o národnej environmentálnej politike (NEPA), pretože agentúra nezohľadnila environmentálne dopady svojho rozhodnutia a nedodržala zákon o telekomunikáciách z roku 1996 (TCA), pretože nezohľadnila vplyv svoje rozhodnutie o verejnom zdraví a bezpečnosti.

Súd nariadil, že v rámci ústnych argumentov naplánovaných na 25. januára predloží prípad pre všetkých navrhovateľov iba jeden advokát. Pre predkladateľov petícií, ako aj pre výbor FCC pridelila 10 minút na ústne pripomienky.

Dôkazy, na ktoré sa v tomto prípade odkazuje, poukazujú na závažné škodlivé účinky a rozsiahlu chorobu z bezdrôtovej technológie. Dôkazy (nazývané „Spoločná príloha“) boli nedávno podané a obsahujú 11 000 stránok vedeckých a ľudských dôkazov, napriek tomu sú iba špičkou ľadovca. V tomto prípade je možné použiť iba dôkazy predložené do dokladu FCC. Existuje veľa dôkazov, ktoré neboli predložené.

Spoločná príloha obsahuje 440 dokumentov. Samotný obsah má 54 strán. Z dôvodu veľkého množstva dôkazov bolo potrebné ich rozdeliť do 27 zväzkov. Súd vyžaduje sedem sád Spoločného dodatku, a preto bolo súdu doručených 189 zakladačov, z ktorých každé obsahovalo približne 500 strán. Náklady na tlač a prepravu Spoločnej prílohy dosiahli viac ako 15 000 dolárov.

Spoločná príloha obsahuje odkazy na tisíce recenzovaných vedeckých štúdií, ktoré poukazujú na poškodenie DNA, poškodenie reprodukcie, neurologické účinky, ako je ADHD, a choroba z ožiarenia, ktoré sa javia ako najrozšírenejší prejav poškodenia bezdrôtovou sieťou.

Dôkazy ukazujú účinky na mozog vrátane zhoršeného prietoku krvi a poškodenia hematoencefalickej bariéry, kognitívnych a pamäťových problémov a účinkov na spánok, produkciu melatonínu a poškodenie mitochondrií. Stanovil sa aj kauzálny mechanizmus poškodenia. Oxidačný stres, mechanizmus poškodenia, ktorý môže viesť k rakovine, nenádorovým stavom a poškodeniu DNA, bol nájdený v 203 z 225 štúdií.

Spoločná príloha obsahuje aj správy popredných odborných vedcov, ako napríklad BioInitiative Report; stanoviská lekárskych združení, ako je Kalifornská lekárska asociácia a Americká pediatrická akadémia; odvolania popredných odborných vedcov; Správy vládnych agentúr USA (Rada pre prístup USA, NIBS, ministerstvo vnútra, americké námorníctvo, armáda, Agentúra na ochranu životného prostredia USA; vládne štúdie vrátane nedávneho Národného toxikologického programu (NTP), štúdia v hodnote 30 miliónov dolárov, ktorá našla jasný dôkaz rakoviny a poškodenie DNA, ako aj uznanie poškodenia vládnymi agentúrami USA a vedcami, ktoré sú v rozpore s pozíciou FCC.

V decembri 2020 vydala Národná akadémia vied, inžinierstva a medicíny (NAS) správu, ktorá určila, že najpravdepodobnejšou príčinou symptómov, ktoré utrpia americkí diplomati na Kube a v Číne, sú vysokofrekvenčné (bezdrôtové) zbrane. NAS bol menovaný ministerstvom zahraničných vecí. Správa odkazuje na väčšinu rovnakých dôkazov, ktoré boli predložené v prípade vedenom proti FCC.

NAS pozvala profesorku Beatrice Golombovú, PhD., aby sa predstavila výboru. Golombovej príspevok z roku 2018 ako prvý ukázal, že pulzné RF je najpravdepodobnejším vysvetlením symptómov diplomatov. Poukázala na to, že diplomati pravdepodobne trpia rovnakým stavom, aký zažíva rastúce segmenty populácie z bezdrôtových technológií známych ako radiačná choroba / mikrovlnná choroba / elektrosenzitivita. V prípade bol postúpený Golombovej papier.

Stovky svedectiev ľudí, ktorí ochoreli ako diplomati, a vyhlásenia lekárov boli podané do dokumentácie FCC. Predkladatelia petície tvrdili, že usmernenia komisie FCC, ktoré popierajú chorobu, sa používajú na odopretie ubytovania zraneným, čo je v rozpore so zákonom o Američanoch so zdravotným postihnutím. FCC napriek tomu poprela dôkazy, chorobu a neriešila otázku ubytovania. Pre tých, ktorí boli zranení, má tento prípad závažné následky.

"Toto je zásadný prípad a pre ochranu zdravia detí má mimoriadny význam, ktorý neúnavne pracuje na eliminácii epidémie chorôb u detí," uviedol predseda organizácie Robert F. Kennedy mladší. "Americkej verejnosti je poskytované zlé informácie." Pokyny výboru FCC sú staré desaťročia a sú založené na vedeckých predpokladoch, ktoré sa preukázali ako nepravdivé. Jeho zlyhanie a nerešpektovanie verejného zdravia je zjavné v rastúcich a rozšírených podmienkach zahŕňajúcich poškodenie mozgu, poruchy učenia a množstvo zložitých neurologických syndrómov. “

Kennedy dodal: „Drvivé experimentálne a ľudské dôkazy, ktoré FCC ignorovala, nenechávajú žiadne pochybnosti o tom, že bezdrôtová technológia je hlavným faktorom prispievajúcim k tejto epidémii. FCC preukázala, že jej hlavným záujmom je ochrana telekomunikačného priemyslu a maximalizácia jeho ziskov, a jeho pozícia uvedená v jeho stručnosti je jednoducho neobhájiteľná.“

Po pojednávaní už zostáva len počkať si na rozhodnutie súdu, uviedol Dafna Tachover, riaditeľ špičkových 5G a Wireless Harms Project spoločnosti CHD , ktorý inicioval a viedol prípad pre CHD. „V tomto prípade sme investovali značné prostriedky a všetci sme posledných 13 mesiacov veľmi tvrdo pracovali. Veríme, že máme pádny prípad. Teraz je to na súde. Ako povedal William Wilberforce, ktorý bojoval proti otroctvu:

„Môžete sa pozrieť opačným smerom, ale už nikdy nemôžete povedať, že ste to nevedeli.“

Odkaz na spoločný zväzok dodatku 27:

Zväzok 1 ; Zväzok 2 ; Zväzok 3 ; Zväzok 4

Zväzok 5 ; Diel 6 ; Diel 7 ; Zväzok 8

Diel 9 ; Zväzok 10 ; Diel 11 ; Zväzok 12

Zväzok 13 ; Diel 14 ; Zväzok 15 ; Zväzok 16

Diel 17 ; Zväzok 18 ; Diel 19 ; Zväzok 20

Diel 21 ; Zväzok 22 ; Diel 23 ; Zväzok 24

Zväzok 25 ; Diel 26 ; Zväzok 27

Zdroj: childrenshealthdefense.org



Mohlo by vás tiež zaujímať
Najčítanejšie