Podpíšte európsku iniciatívu občanov

01.03.2022 Zdroj: signstop5g.eu/sk 5G sieť

Najväčšia hrozba pre zdravie, životné prostredie a súkromie.

Občania sa zjednotili, aby zmenili pravidlá EÚ pre 5G.

Obavy občanov siahajú od masívnej spotreby energie cez krádeže dát až po rakovinu – všetky súvisia so zavádzaním 5G, ktoré zahŕňa aj „internet vecí“. Toto zavádzanie sa vykonáva bez súhlasu občanov. Je potrebné, aby proces sprevádzali ochranné pravidlá. Preto bola vytvorená Európska Iniciatíva Občanov „Stop (((5G))) – Zostaň pripojený, ale chránený“. Zber podpisov sa začal 1. marca vo všetkých 27 krajinách EÚ. Prostredníctvom tejto EIO môžu občania EÚ zákonným spôsobom navrhovať legislatívu EÚ.

V celej Európe už niekoľko rokov protestujú občania proti 5G. Tisíce kritických občanov EÚ a vedcov znepokojuje všadeprítomné zavádzanie technológií 5G: na strechách, na pouličnom zariadení, na stožiaroch operátorov, na obežnej dráhe okolo Zeme, v oceáne, v školách a v našich domovoch!

Čo požadujú?

Iniciátormi tejto EIO je skupina angažovaných občanov „Európania za bezpečné pripojenia“ z takmer všetkých európskych krajín, ktorí navrhujú 23 nových legislatívnych návrhov v troch hlavných oblastiach:

  • Ochrana všetkého živého pred mikrovlnným žiarením
  • Ochrana životného prostredia pred všetkými vplyvmi 5G a digitalizácie
  • Ochrana nášho súkromia, bezpečnosti a slobody

Informácie o EIO – Európskej iniciatíve občanov

EIO je európska iniciatíva občanov. Európska únia poskytuje tento oficiálny nástroj občanom, ktorí chcú EÚ navrhnúť nové zákony. Po vyzbieraní jedného milióna podpisov budú návrhy predložené Európskej komisii a parlamentu, kde sa uskutoční verejné vypočutie, pri ktorom sa očakáva aj konštruktívna diskusia. Komisia následne zverejní formálnu odpoveď.

Občania vo všetkých 27 členských štátoch EÚ môžu podpísať túto EIO „Stop (((5G))) – Zostaň pripojený, ale chránený“.

Paralelný tlak na slovenskú vládu

Slovenské občianske združenie Elektrosmog a zdravie chce spolu s občianskym tlakom na Európsku komisiu vyvinúť aj paralelný tlak na slovenskú vládu. Preto iniciovali aj slovenskú petíciu s rovnakým názvom - Zostaň pripojený, ale chránený.
https://www.peticie.com/zostan_pripojeny_ale_chraneny

Každý podpis sa ráta!

Zdroj: signstop5g.eu/sk



Mohlo by vás tiež zaujímať
Najčítanejšie