Broadcom oznamuje dostupnosť prvých riešení ekosystému Wi-Fi 7 na svete

23.04.2022 Zdroj: broadcom.com 5G sieť

Inteligentné telefóny novej generácie a zariadenia s prístupovým bodom pripojené od spoločnosti Broadcom zdvojnásobujú rýchlosť a znižujú latenciu.

Spoločnosť Broadcom Inc. oznámila ukážkovú dostupnosť svojich kompletných riešení čipsetov pre ekosystém Wi-Fi 7, ktoré zahŕňajú Wi-Fi smerovače, rezidenčné brány, podnikové prístupové body a klientske zariadenia. Tieto čipy Wi-Fi 7 viac ako zdvojnásobujú rýchlosť v porovnaní s riešeniami Wi-Fi 6 a 6E na dnešnom trhu, pričom súčasne poskytujú spoľahlivú komunikáciu s nízkou latenciou a rozšírený dosah.

Wi-Fi 7 zdvojnásobuje šírku pásma kanálov Wi-Fi zavedením kanálov so šírkou 320 MHz, vďaka čomu je dokonalým doplnkom k rozšírenému celosvetovému spektru Wi-Fi v pásme 6 GHz. V kombinácii s nadchádzajúcim spustením automatickej frekvenčnej koordinácie (AFC) využíva Wi-Fi 7 optimálne prideľovanie spektra na umožnenie vysokovýkonných prístupových bodov a rozširuje vysielací rozsah 6 GHz vo vnútornom aj vonkajšom prostredí.

Dopyt po vysokovýkonnom Wi-Fi, ktorý je z veľkej časti poháňaný zmenami životného štýlu vyvolanými pandémiou, naďalej rastie bezprecedentným tempom, pričom 60% spotrebiteľov upgradovalo svoje domáce Wi-Fi v roku 2021 a 75% plánuje dokúpiť ďalšie Wi-Fi v roku 2022. So zvýšenou prácou na diaľku a rastúcim dopytom po hrách a streamovaní potrebujú spotrebitelia vyššiu kapacitu siete a stabilný výkon. 320 MHz široké kanály spolu s moduláciou 4096-QAM viac ako zdvojnásobujú priepustnosť Wi-Fi 6E, zlepšujú pokrytie a udržujú nízku latenciu na veľkom počte zariadení.

Podnikové a rezidenčné siete budú tiež veľmi ťažiť z pokročilých funkcií multi-link operation (MLO) Wi-Fi 7. MLO, ktoré umožňuje zariadeniam agregovať kanály a rýchlo prepínať medzi kanálmi, je ideálne pre siete s vysokou hustotou a preťažením. 

„Predpokladáme, že o päť rokov prevýšia príjmy z Wi-Fi 7 výnosy z akejkoľvek inej Wi-Fi technológie,“ povedal Chris DePuy, technologický analytik v 650 Group.

O spoločnosti Broadcom
Spoločnosť Broadcom Inc. je globálny technologický líder, ktorý navrhuje, vyvíja a dodáva širokú škálu polovodičových a infraštruktúrnych softvérových riešení. Produkty zahŕňajú siete a úložiská dátových centier, podnikový, mainframový a kybernetický bezpečnostný softvér zameraný na automatizáciu, monitorovanie a bezpečnosť, komponenty smartfónov, telekomunikácie a automatizáciu tovární.

Zdroj: broadcom.com



Mohlo by vás tiež zaujímať
Najčítanejšie