Vantage Towers a Signify budujú bezdrôtovú sieť v mestskom osvetlení v 8 EU štátoch

19.12.2021 Zdroj: bbj.hu 5G sieť

Vantage Towers, spoločnosť odčlenená od Vodafonu minulý rok, sa odvtedy sa stala jednou z popredných európskych spoločností zaoberajúcich sa vežami. Signify je zasa svetový líder v oblasti osvetlenia. Obe sa dohodli na spolupráci v ôsmich krajinách v Európe, kde Vantage Towers pôsobí.

Spojením služieb infraštruktúry Vantage Towers s portfóliom Signify BrightSites (inteligentné stĺpy, digitálne uzly a osvetľovací systém prepojeným s IoT) chcú tieto dve spoločnosti vytvoriť spoločnú obchodnú ponuku na konverziu vonkajšieho osvetlenia na platformu bezdrôtovej komunikácie a služieb pre občanov.

Signify vedie transformáciu svetelného priemyslu na LED a digitálne aplikácie. Jedna z najnovších inovácií je zameraná na transformáciu vonkajšieho osvetlenia tak, aby umožnila širokú škálu aplikácií smart city, ako je dohľad, riadenie dopravy, monitorovanie počasia a znečistenia a nabíjanie elektronických vozidiel. Rovnaká platforma umožňuje aplikácie na zhusťovanie dát, ako sú malé bunky, pevný bezdrôtový prístup (FWA), Wi-Fi hotspoty, masívne IoT a kampusové siete.

Spoločnosti Signify a Vantage Towers zamýšľajú nasadiť komerčné projekty založené na vytvorení bezdrôtovej siete podobnej vláknu, ktorú možno replikovať vo veľkom meradle. To umožňuje budovanie neutrálnych hostiteľských sietí, ktoré uspokoja rastúci dopyt po konektivite v hustom mestskom a vidieckom prostredí. Očakáva sa, že trojmesačný pilotný projekt sa čoskoro začne v Španielsku a očakáva sa, že bude pokračovať vo všetkých krajinách, v ktorých Vantage Towers pôsobí, vrátane Maďarska.

Gergő J. Budai, predseda predstavenstva a generálny riaditeľ Vantage Towers Hungary, poznamenáva: „Riešenia pre inteligentné mestá sú nevyhnutné pre udržateľné mestá budúcnosti. Ako strategický partner spoločnosti Signify sme radi, že sme zapojení do projektov, ktoré dopĺňajú naše aktíva infraštruktúry a rozširujú ich využitie. Naša novo ohlásená spolupráca efektívne podporí široké medzisektorové uplatnenie digitálnych riešení, urobíme dôležitý krok k realizácii konceptu smart city a nepriamo prispeje k postaveniu Maďarska na čele digitalizácie v Európe.“

Khalid Aziz, vedúci riešení pre konektivitu v spoločnosti Signify, dodáva: „Sme radi, že môžeme spolupracovať s Vantage Towers na spoločnom urýchlení digitálnej transformácie v Európe. Naše inovatívne riešenie osvetlenia v kombinácii s odbornými znalosťami Vantage Towers ako neutrálneho hostiteľa sa ukáže ako zásadná zmena pre európsky trh. Ponúka skvelú príležitosť využiť existujúcu infraštruktúru na udržateľné uspokojovanie neustále rastúceho dopytu po preklenutí digitálnej priepasti, zvyšovaní bezpečnosti a ochrany a umožnení skutočne prepojenej spoločnosti.“

Zdroj: bbj.hu



Mohlo by vás tiež zaujímať
Najčítanejšie