Mozog je bojiskom budúcnosti

07.05.2021 Zdroj: mwi.usma.edu 5G sieť

Nedávna história zaznamenala výrazný pokrok v neurovede a neurotechnológii, vysvetľuje Giordano. Je takmer isté, že tento pokrok ovplyvní vojny vedené v budúcnosti. V mnohých ohľadoch by sa mozog mohol stať dokonca súčasťou bojového priestoru.

Fakulta Modern War Institute (MWI) na americkej základni West Point patrí pod Ministerstvo vojenských inštrukcií USA. Fakulta sa zameriava na štúdium nedávnych a prebiehajúcich konfliktov s cieľom pripraviť súčasných a budúcich vodcov na víťazstvo v zložitom svete. 

Na jednej z prednášok bol hosťom Dr. James Giordano, ktorý hovoril kadetom a učiteľom o tom, ako pokrok v neurovede a neurotechnológiách ovplyvní budúcnosť vojny.  Dr. James Giordano slúži ako vymenovaný člen poradného panelu Neuroetiky, právnych a sociálnych záležitostí (NELSI) Agentúry pre obranné výskumné projekty (DARPA). Giordano je tiež vedúcim študijného programu neuroetiky a študijného pobytu v Pellegrino centre pre klinickú bioetiku na Georgetownskej univerzite.

V tomto videu od minúty 38 hovorí Dr. James Giordano kadetom a učiteľom vojenskej akadémie Spojených štátov o ľudskom mozgu a budúcnosti vojny.

Podieľal sa na vývoji nanočastíc, ktoré je možné vypustiť do vzduchu ako aerosol, a ktoré sa po vdýchnutí dostanú do mozgu a umožnia tak pripojenie mozgu k elektromagnetickým vysielaniam, ktoré vďaka týmto nanočasticiam preniknú ešte lepšie do mozgu a budú môcť ovládať jeho činnosť.

 

 

Zdroj: mwi.usma.edu



Mohlo by vás tiež zaujímať
Najčítanejšie