Diplomati na Kube pod útokom mikrovlného žiarenia

17.01.2021 Zdroj: bbc.com 5G sieť

V roku 2016 zažili americkí diplomati na Kube symptómy ako silné bolesti hlavy, závrate či problémy s poznávacími schopnosťami. Rovnaké symptómy však podľa vlastných slov pociťovali aj ich kolegovia na konzulátoch v čínskom meste Kanton začiatkom roka 2017.

Komisia americkej Národnej akadémie vied zistila, že zdravotné problémy amerických diplomatov na Kube a v Číne môžu súvisieť s mikrovlnným žiarením. Štúdia tvrdí, že „riadená, pulzná rádiofrekvenčná energia sa javí ako najvierohodnejšie vysvetlenie“ symptómov, medzi ktoré patrili intenzívne bolesti hlavy, závrat či kognitívne ťažkosti. 

Prinášame celú 77 stranovú správu v PDF

An Assessment of Illness in U.S. Government Employees and Their Families at Overseas Embassies (2020)

Na strane 18  sa píše:

Je viacero možných mechanizmov spôsobujúcich netermálne biologické účinky, vrátane apoptózy (programovaná bunková smrť) a bunkového oxidačného stresu (Barnes and Greenebaum, 2018; Ilhan et al., 2004; Salford et al., 2003; Steiner and Ulrich, 1989; Zhao et al., 2007). Dysfunkcia bunkovej membrány (Ramundo-Orlando, 2010) je spôsobená vplyvom žiarenia nad 1 GHz  kvôli elektroporácii a elektrickému vplyvu na vápnikové ióny (Pall, 2013, 2016)
Originál: There are multiple possible mechanisms for non-thermal RF biological effects, including apoptosis and cell oxidative stress...

Na strane 20 je uvedený súhrn:

Komisia zistila, že mnoho akútnych symptómov zodpovedá rádiofrekvenčnému (RF) žiareniu. Taktiež mnoho chronických symptómov je konzistentných s RF vplyvom, ako napríklad závraty, bolesti hlavy, únava, nevoľnosť, úzkosť, kognitívne deficity a strata pamäti. 
Originál: In addition, many of the chronic, nonspecific symptoms are also consistent with known RF effects, such as dizziness, headache, fatigue, nausea, anxiety, cognitive deficits, and memory loss.

Zdroj: bbc.com



Mohlo by vás tiež zaujímať
Najčítanejšie