Celosvetová služba SpaceX

02.08.2021 Zdroj: elektrosmogazdravie.sk 5G sieť

29. júna 2021 prednášal Elon Musk na Mobile World Congress v Barcelone. Povedal, že SpaceX je momentálne vo fáze beta testovania a služba bude spustená v auguste – každý, kto si kúpi terminál za 500 dolárov a mesačný paušál za 100 dolárov, bude mať prístup na vysokorýchlostný satelitový internet vo svojej domácnosti, vozidle alebo kdekoľvek na svete okrem polárnych oblastí. Vyše pol milióna ľudí už zaplatilo.

Vo svojej prednáške Musk vysvetlil, že solárny článok každého satelitu generuje viac ako 3 000 watov. Práve tieto články narúšajú vizuálne a infračervené spektrum pre astronómov. No a žiarenie so súčtovým výkonom 5 megawatov sústredené do miliónov smerových lúčov závažne narúša elektromagnetické prostredie na Zemi.

Musk tiež rozprával o svojich predstavách.

  • Jeho cieľom so SpaceX je „posunúť vedomie za hranice Zeme“.
  • Cieľom s Teslou je „ukázať, že život na zemi je dobrý a energeticky udržateľný“.
  • Cieľom jeho najnovšej firmy Neuralink je „dlhotrvajúca AI/ľudská symbióza“.

Bohužiaľ, Musk však nerozširuje vedomie, ale ho ničí.

Namiesto znižovania spotreby palív používa enormné množstvá pri vypúšťaní satelitov (čoskoro to bude na dennej báze).

A nemá potuchy o škodlivosti žiarenia. Vo februári sa vyjadril „Ak by som mal prilbu vyrobenú z mobilných telefónov, nestrachoval by som sa…“ Muskove komentáre o žiarení sú od minúty 1:00 na tomto youtubovom videu: https://www.youtube.com/watch?v=gvbgGUgADAE

Na celom svete ľudia protestujú proti bezdrôtovým pripojeniam. Nie je nevyhnutné, aby tablet, počítač, či chladnička boli pripojené bezdrôtovo. Lepšie, bezpečnejšie a rýchlejšie je káblové pripojenie do internetu. Aktivisti žiadajú lepšie informovať o nebezpečných dopadoch bezdrôtových technológií:

  • o zdraviu škodlivom žiarení
  • o pľundrovaní prírodných zdrojov
  • o bezpečnostných rizikách pripojenia

Žiadajú, aby sa používali káblové pripojenia namiesto bezdrôtových.

Zdroj: elektrosmogazdravie.sk



Mohlo by vás tiež zaujímať
Najčítanejšie