Retrovírusy vo vakcínach: Meníme gény budúcich generácií neznámymi spôsobmi?

28.02.2021 Zdroj: healthimpactnews.com Zdravie

Vyšetrovanie alarmujúceho nárastu chronických zápalových ochorení

od Judy A. Mikovits, Ph.D.

Výskyt chronických zápalových chorôb v poslednom štvrťstoročí stúpa. Podrobnosti vysvetľujúce, ako retrovírusy v dnešných biologických terapeutikách vrátane vakcín prispievajú k autoimunitným, neuroimunitným ochoreniam a rakovine, sú zložité. Aj keď som celý svoj dospelý život študoval, ako retrovírusy prispievajú k týmto chorobám, zníženie zložitosti na základné hodnoty je skutočnou výzvou.

V našej knihe Plague, Kent Heckenlively a ja sme podrobne popísali vedu a zakryli okolité objavy nového tímu ľudských retrovírusov súvisiacich s vírusmi myšej leukémie v roku 2009, spojený nielen s rakovinou, ale aj s poruchami autistického spektra a syndrómom chronickej únavy.

V Plague, môj spoluautor a ja, podrobne popisujeme vedu, ktorá stojí za objavom. Vedecký výskum nie je iba štúdiom odohrávajúcim sa v definovanom priestore alebo čase, ale životom podrobného pozorovania a učenia - životom formovania hypotéz a modifikovania týchto hypotéz, pretože technológia a učenie vytvárajú nový objav. Veda nie je nikdy urovnaná, pretože sa každý deň učíme a objavujeme veci, ktoré sa kedysi považovali za nemožné.

Veda v 21. storočí je však v dejinách ľudstva zložitejšia ako kedykoľvek predtým. Kent Heckenlively je učiteľom prírodovedných predmetov v šiestej triede. Aby bolo možné vyrozprávať môj príbeh spôsobom, ktorý by každý pochopil, kto je lepší ako učiteľ prírodovedy na šiestej škole, aby pomohol vysvetliť zložitosti? Alebo sme si to aspoň mysleli. Recenzie o Plague zahŕňajú jeden od lekára, ktorý uviedol, že veda je „príliš zložitá“. Pretože je to v ľudskom zdraví taká kritická téma, chcem ju čo najviac zjednodušiť, aby to všetci pochopili.

Čo sú retrovírusy?

Retrovírusy sú klasifikované v skupine RNA vírusov, ktoré sa nazývajú RNA nádorové vírusy. Nazývajú sa „retro“, pretože majú iba genóm RNA a fungujú inak ako iné vírusy.

U väčšiny vírusov sa DNA prepisuje (alebo zapisuje) do RNA, potom sa RNA prekladá do bielkovín.

Retrovírusy naopak fungujú inak. Retrovírus funguje reverzným prepisom, čo znamená „spätný zápis“ do DNA, a to pomocou enzýmu, ktorý kóduje iba retrovírusy nazývaný „reverzná transkriptáza“ (RT).

DNA forma vírusu sa nazýva provírus. Provírus sa potom vloží do DNA hostiteľa pomocou iného enzýmu kódovaného výlučne retrovírusmi, ktorý sa nazýva „integráza“. (IN). Integrázové rezy otvárajú DNA a potom vlejú provírus do bunkovej DNA, kde provírus žije po celý život bunky.

Okrem RT a IN retrovírusy kódujú niekoľko ďalších kľúčových génov dôležitých pre výrobu vírusovej častice nazývanej virión. Gén obálky nazývaný env a gag kóduje proteíny, ktoré tvoria obal a kapsidu, ktorá obklopuje genóm RNA. Genómy RNA retrovírusov sú medzi sedem až dvanásťtisíc báz (7 až 12 kilobáz, kb). Ľudský genóm obsahuje približne tri miliardy párov báz. (RNA je jednovláknová, zatiaľ čo DNA je dvojvláknová, teda „páry báz“.)

Retrovírusový virión má veľkosť približne 100 nanometrov (nM) a je viditeľný iba elektrónovým mikroskopom. Nižšie je uvedený elektrónový mikrofotografia (EM) gama retrovírusu, ktorý sme izolovali z ľudskej krvi v roku 2009:

Dôležité je, že z provírusu sa nedá vyrobiť infekčná vírusová častica bez použitia mechanizmu deliacej sa bunky. To je ilustrované v tmavých častiach membrány bunky, kde vírus vyráža z bunky a odoberá lipidy z bunkovej membrány, aby dokončil virión.

Tu, tam a všade

Všetky zvieratá majú v podstate retrovírusy integrované vo svojich genómoch. Vtáky, opice, kravy, ošípané, mačky, psy, myši a ryby - všetky majú vo svojich genómoch kódované retrovírusy; dokonca aj rastliny majú retrovírusy.

Genómy stavovcov obsahujú tisíce prvkov endogénneho retrovírusu (ERV), ktoré vykazujú štruktúru podobnú štruktúre integrovanej provírusovej formy exogénnych retrovírusov (oblasti súvisiace s gag, pol a env ohraničené 2 LTR), ale gény sú mutované tak, že predpokladá sa, že nie sú schopné produkovať a uvoľňovať infekčné častice. To znamená, že ERV sú s najväčšou pravdepodobnosťou zvyšky minulých infekcií zárodočnej línie retrovírusmi predkov, ktoré boli ochromené imunitným systémom hostiteľa.

To znamená, že retrovírusové gény sú defektné a už neuvoľňujú infekčné častice. Až 15% ľudského genómu tvoria ľudské retrovírusy ERV.

U zvierat sú exogénne retrovírusy zodpovedné za niektoré z najsmrteľnejších známych chorôb. Napriek tomu to nebolo až do roku 1980, keď Poiesz a Ruscetti izolovali prvý retrovírus spôsobujúci ľudské choroby, ktorý sa potom nazýval vírus ľudskej leukémie ľudských T-buniek, pretože sa preukázalo, že spôsobuje agresívnu rakovinu nazývanú leukémia dospelých T-buniek (ATL).

V skutočnosti, keď môj mentor a kolega z 35 rokov Frank Ruscetti vstúpil v roku 1975 do Národného onkologického ústavu (NCI) kvôli štúdiu chorôb ľudí spôsobujúcich exogénne retrovírusy, vedec NCI John M. Coffin mu povedal, aby sa neobťažovali, pretože existujú.

Aj keď retrovírusy boli dôležitou súčasťou ľudskej evolúcie, pretože placenta sa vyvinula z predných retrovírusových obalových génov pred 25 - 40 miliónmi rokov, ukázalo sa, že obalové gény z exogénnych aj endogénnych retrovírusov, ktoré sa u ľudí vyskytujú abnormálne, sú zodpovedné za vývoj veľa chronických chorôb. Výskyt týchto ochorení sú prudkému rastu v 21 st storočí Amerike a zahŕňajú rakovinu prostaty, rakovina prsníka, leukémie lymfóm, roztrúsená skleróza a amyotrofická laterálna skleróza (Lou Gherig choroby).

Vyjadrenie a spôsob vývoja

Pri vzniku chorôb spojených s retrovírusmi je dôležitých veľa faktorov. Výraz a spôsob prenosu sú kľúčom k rozvoju choroby. Zo 40-ročného štúdia mechanizmov vývoja chorôb zo zvieracích a ľudských retrovírusov sme sa veľa dozvedeli o druhoch chorôb. Dva hlavné režimy prenosu retrovírusu sú uvedené schematicky nižšie:

V mitotickom prenose je provírus nečinný alebo defektný a integrovaná provírusová forma exogénnych retrovírusov (oblasti spojené s gag, pol- a env ohraničené 2 LTR) nie sú exprimované.

V tomto prípade nesú retrovírusové gény iba dcérske bunky, a pokiaľ nie sú exprimované, tieto endogénne alebo exogénne retrovírusové gény zostávajú nečinné roky a zvyčajne neprispievajú k ochoreniu až oveľa neskôr v živote, keď dôjde k oslabeniu imunitného systému.

Počas prenosu infekcie sa produkuje kompletný virión s mnohými tisíckami viriónov infikujúcich mnoho susedných buniek a šíriacich sa z človeka na človeka - bez buniek aj s bunkami - krvou a telesnými tekutinami. Infekčný prenos HIV spôsobil epidémiu AIDS v 80. a 90. rokoch vrátane prenosu z infikovaných buniek do kontaminovaného krvného zásobenia a aktivácie spiacich retrovírusov ťažkými kovmi, súbežných infekcií a neprimeraného očkovania osôb infikovaných HIV.

Xenoštepové prístupy bežne používané od 50. rokov 20. storočia v štúdiách o ľudskej rakovine, autoimunitných a neuroimunitných ochoreniach podporujú vývoj nových retrovírusov s patogénnymi vlastnosťami. Teraz oceňujeme, že práve použitie technológií xenotransplantátov pri vývoji vakcín a biologických liekov a geneticky modifikovaných organizmov (GMO) urýchlilo šírenie živočíšnych retrovírusov do ľudí, čo je proces známy ako zoonóza, pri ktorej živočíšny retrovírus preskakuje druhy, naučiť sa vyhnúť sa imunitným mechanizmom ľudí a spôsobiť tak choroby. 

Vakcína proti rotavírusom

Pri pohľade na zoznam pomocných látok očkovacích látok môžeme rýchlo vidieť, že každá očkovacia látka môže byť kontaminovaná najmenej jednou rodinou zvieracích retrovírusov, pričom  všetky sú spojené s rakovinou, chronickým ochorením pečene, AIDS, ALS, ME / CFS a autizmom.

Ako jediný príklad spomedzi stoviek kontaminácií vakcínami retrovírusmi si pozrite históriu rotavírusovej vakcíny. V roku 2010 Úrad pre potraviny a liečivá (FDA) zvolal skupinu odborníkov, aby preskúmali zistenia, že vakcíny proti vírusu rotavírusu podávané deťom v USA, Rotateq, vyrobené spoločnosťou Merck Pharmaceuticals a Rotarix, vyrobené spoločnosťou Glaxo Smith Kline, sú kontaminované vírusmi ošípaných.

Rotarix, orálne podávaná vakcína proti rotavírusom, obsahovala nukleové kyseliny z vírusu prasacieho cirkovírusu-1 (PCV1) a   ukázalo sa, že RotaTeq obsahuje nukleové kyseliny z PCV1 aj PCV2, patogénu u ošípaných, ktorý súvisí s chradnutím a imunodeficienciou.

Aj keď uznáva, že celé krátkodobé a dlhodobé riziká prasacích cirkovírusov PCV1 a PCV2 nie sú zatiaľ známe, poradný panel rozhodol, že:

„Prínos vakcíny prevyšuje jej riziká.“

Zatiaľ čo technológia na zisťovanie genetických kontaminantov vo vakcínach bola k dispozícii až relatívne nedávno, priekopníci genetického inžinierstva predpokladali nebezpečenstvo generovania nových vírusov a baktérií, ktoré môžu spôsobiť choroby. Horizontálny prenos génov (HGT) sa  týka priameho vychytávania a inkorporácie genetického materiálu z nepríbuzenských druhov, v tomto prípade z náhodných vírusových kontaminantov v živých vírusových vakcínach, do ľudského hostiteľa alebo do baktérie súvisiacej s hostiteľom, ako sú tie, ktoré kolonizujú črevo.

Na rozdiel od chemických znečisťujúcich látok, ktoré sa štiepia a zriedia, sú retrovírusové nukleové kyseliny infekčné, môžu napádať bunky a genómy, množiť sa, mutovať a kombinovať sa donekonečna. Medzi potenciálne riziká HGT voľných nukleových kyselín patrí tvorba nových vírusov a baktérií, ktoré môžu spôsobiť ochorenie, šírenie génov rezistencie na liečivá a antibiotiká medzi vírusovými a bakteriálnymi patogénmi, vďaka čomu sú infekcie neliečiteľné, náhodné vkladanie do genómov buniek, čo má škodlivé účinky vrátane rakoviny a reaktivácie. spiacich vírusov prítomných vo všetkých bunkách a genómoch, ktoré môžu spôsobiť ochorenie.

Výskum ukazuje, že patogénny potenciál PCV typu 2 spôsobiť u ošípaných ochorenie podobné AIDS sa uvoľní, ak u týchto zvierat dôjde k súčasnej aktivácii imunitného systému (napr. Súbežnému očkovaniu). Súbežná inokulácia rotavírusovej vakcíny kontaminovanej DNA sekvenciami PCV typu 2 spolu s DTaP, Hib, PCV, IPV a Hep B, ako to v súčasnosti odporúča ACIP, poskytuje vysoko rizikový scenár pre ochorenie u ľudí.

PCV Typ 2 je lymfotropný vírus, ktorý infikuje primárne lymfatické tkanivá. Jeho detekcia exponovaných (očkovaných) detí v lymfoidnom tkanive by mala byť predmetom urgentných vyšetrení, napriek tomu si relatívne málo ľudí uvedomuje riziká.

Takéto tkanivo je dostupné vo forme intestinálnych biopsií u detí s rôznymi stavmi vrátane autizmu. Lymfatické tkanivo je k dispozícii aj u makakov rhesus vystavených súčasnému očkovaciemu programu ako súčasť prebiehajúcich štúdií bezpečnosti. Tieto tkanivá by sa mali skrínovať pomocou rovnakej metagenomickej a pan-mikrobiálnej čipovej technológie, ktorú používajú Victoria a kol. Na identifikáciu náhodných sekvencií vo vakcínach.

Každá bunková línia alebo živočíšne tkanivo použité na výrobu akýchkoľvek biologických vrátane vakcín musí byť najskôr zbavené všetkých endogénnych vírusov, aby sa zabránilo zoonotickému prenosu retrovírusov na človeka a zaistila ich bezpečnosť. Pravdepodobnosť, že dostanete jednu alebo dve injekcie náhodného retrovírusu, bude mať malý dopad na zdravý imunitný systém.

Agresívny plán vakcín, ktorý je v súčasnosti k dispozícii, však znamená, že počet retrovírusov injikovaných kojencom, deťom a dospievajúcim - vrátane tých, ktoré sú v ich životoch ohrozené / imunitne narušené - nie je známy.

Kombinácia vakcín, z ktorých každá môže obsahovať HERV, BLV, penivé vírusy, EBV, mykoplazmu a potenciálne aj viac, zatiaľ čo imunitný systém je už ochromený ortuťou, hliníkom, polysorbátom 80 a formaldehydom, je nebezpečná a dokonca smrteľná praktika.

Kam ideme odtiaľto? 

V posledných dvoch desaťročiach môj výskumný tím a ďalší identifikovali vírusové sekvencie proteínov a izolovaných vírusov podobných vírusom myšej leukémie, vírusom myších nádorov mliečnej žľazy, vírusom leukémie hovädzieho dobytka, vírusom opičej imunodeficiencie, vírusom leukémie opíc gibbon z ľudskej krvi, slín, buniek, a bunkové línie.

Ako podrobne uvádzame v piatej kapitole Plague, vedecká komunita neposlúchla varovanie z roku 1953, ktoré povedal Dr. G. Stuart, keď hovoril so Svetovou zdravotníckou organizáciou. V tom čase hovoril o vakcíne proti žltej zimnici. Uviedol:

Proti tejto vakcíne boli vyslovené dve hlavné námietky vzhľadom na možnosť, že (i) myšací mozog použitý pri jej príprave môže byť kontaminovaný vírusom patogénnym pre človeka, hoci je v myšiach latentný ... Alebo môže byť príčinou demyelinizačnej encefalomyelitídy; ii) po použití ako antigénu alebo vírusu so zvýšenými neurotropnými vlastnosťami môžu nasledovať závažné reakcie postihujúce centrálny nervový systém.

V roku 1996 Dr. John Coffin, ten istý virológ, ktorý povedal Dr. Frankovi Ruscettimu, aby sa neobťažoval štúdiom chorôb spôsobujúcich ľudské retrovírusy, pretože neexistovali, varoval pred transplantáciou buniek zo zvierat na ľudí, aby sa zlepšilo fungovanie imunitného systému HIV. - Pacienti s AIDS. Podľa Dr. Coffina:

Infekcia je skutočne nevyhnutným dôsledkom xenotransplantácie a je to veľmi vážna obava, pretože je známe, že zvieratá, ktoré boli na to vybrané - pavián a prasa, sú nositeľmi endogénnych vírusov, sú replikačne kompetentné, ale sú veľmi zle študované. sú schopné infikovať ľudské bunky.

Napriek tomu sú v roku 2017 vakcíny, ktoré Coffin, FDA a CDC pripúšťajú kontaminované vtáčimi retrovírusmi, myšacími retrovírusmi, bravčovými retrovírusmi, vírusmi leukémie hovädzieho dobytka, opičími retrovírusmi a ľudskými endogénnymi retrovírusmi, podľa zákona musia byť injikované kojencom a starší ľudia. Ako pred viac ako desiatimi rokmi napísala Dr. Sherri Tenpenny:

Keby sa zábery, ktoré obsahujú túlavé vírusy, podávali iba raz za život, mohlo by to mať malý dopad.

Ale chrípkové záchvaty sa teraz odporúčajú - dokonca vyžadujú - pre všetkých, od kojencov po staršie osoby.

Môžu byť retrovírusy a iné vírusy zabudované do ľudského genómu bez detekcie, čo vedie k zdravotným problémom po celý život?…

Riziko vírusov kontaminujúcich vtáky sa podstatne zvýšilo od roku 2004, keď bola do pediatrického rozvrhu pridaná vakcína proti chrípke, ktorá sa začína vo veku šiestich mesiacov.

Počas pandémie vtáčej chrípky a prasacej chrípky boli deťom a dospelým podané ďalšie dávky vakcíny proti chrípke, ktorej výsledky nemusia byť roky známe.

Sú vírusy kurčiat a kráv začlenené do ľudského genómu?

Alarmujúce otázky doktora Tenpennyho rozširujeme o vedomosti o ďalšej rodine exogénnych ľudských retrovírusov, myšacích retrovírusoch, ktoré sa teraz potvrdili u viac ako 6% Američanov a s najväčšou pravdepodobnosťou sa dostali k ľuďom prostredníctvom vakcín, a kontaminovaný prísun krvi spôsobujúci samotné choroby Dr. Stuart predpokladal.

Pýtame sa:

Môže MMR vakcína obsahujúca vtáčie / kuracie retrovírusy rekombinovať s myšacími sekvenciami prenášanými od našich rodičov (nachádzajúcich sa v ich vakcínach proti obrne) za vzniku hybridného retrovírusu alebo hybridných sekvencií?

Meníme pomocou vakcín neznáme spôsoby gény budúcich generácií?

Čo príde cez ihlu môže , samozrejme, byť smrtiace.

Prečítajte si celý článok na WorldMercuryProject.org.

 

Zdroj: healthimpactnews.com



Mohlo by vás tiež zaujímať
Najčítanejšie