Prečo sú títo „antivakceri“ takí neústupčiví: „Ide o základné práva“

28.02.2021 Zdroj: www.yahoo.com Zdravie

Na obrázku žena držiac transparent s nápisom "Žiadne vylúčenia zo škôl" počas demonštrácie "No Vax" proti povinným vakcínam v Turíne v Taliansku dňa 3. marca 2019, ktorá pritiahla viac ako 1500 ľudí do ulíc. Toto bol snáď príklad toho, čo právnik Michael Sussman myslel, keď povedal účastníkom konferencie o očkovacích látkach v New Jersey, "musíte mať silné masové hnutie." (Foto: Stefano Guidi / LightRocket cez Getty Images)

„V našej spoločnosti sa ľudská sloboda provokatívne spochybňuje na všetkých úrovniach,“ povedal v sobotu advokát pre občianske právo Michael Sussman, deň po tom, čo vyhral predbežný súdny príkaz proti mimoriadnemu príkazu v okrese Rockland, NY, ktorý mal za cieľ zakázať pobyt na verejných miestach pre neplnoleté osoby s cieľom čeliť prepuknutiu osýpok. (Príbeh pokračoval v pondelok v meste New York City, ktoré vyhlásilo núdzový stav pre ohrozenie verejného zdravia.)

„Kontext tohto konkrétneho boja je pre mňa metaforický v súvislosti s tým, čo sa deje v celej krajine…“ povedal Sussman, pričom podrobne opísal tento prípad po tom, čo úspešne argumentoval, že v okrese sa nesprávne použil vykonávací zákon 24. Ten má za cieľ zákaz vychádzania alebo iné zákazy v prípadoch násilných výtržností alebo „rádiologickej katastrofy. (Strany sú povinné sa dostaviť opäť na súd 19. apríla.)

Poukázal na rastúcu prax vedúcich predstaviteľov, ktorí idú na hranice svojich právomocí a potom vyzývajú oponentov, aby sa ich pokúsili zastaviť. „Ale ľudská sloboda,“ povedal Sussman, „nie je v skutočnosti hra.“

Advokáta privítali ako hrdinu v hoteli Doubletree v Newarku, New Jersey, kde sa zhromaždilo okolo 100 ľudí, ktorí sa zišli na celodennej konferencii rodičov proti povinnému očkovaniu s názvom „Základné piliere slobody“.

Sussman sa objavil ako špeciálny hosť. Pripojil sa ku skupine rečníkov, ktorými boli pediatri skeptickí voči očkovaniu, ako napríklad Lawrence Pavlevsky z Long Islandu, ktorí nastolili otázku bezpečnosti vakcín vo vzťahu ku špecifickým zložkám; matka, ktorej dcéra zomrela (po odškodnení od vlády) na následky ťažkého poškodenia vakcínou; a iní právnici a aktivisti, ktorí okrem iných otázok diskutovali o nedávnom vylúčení očkovania z vyhľadávania, očkovacích skupín a filmov z Pinterestov, Facebooku a Amazonu. (Úplnú konferenciu si môžete pozrieť tu.)

Niekoľko zúčastnených rodičov sa zdieľalo s Yahoo Lifestyle, že podujatie poskytlo úľavu uprostred zvyšujúcej sa hustnúcej atmosféry medzi očkujúcimi a neočkujúcimi rodičmi. Toto podujatie organizovala nezisková organizácia pre náboženské a občianske práva First Freedoms a IPAK (Inštitút pre čisté a aplikované vedomosti), ktorá podľa svojej internetovej stránky vykonáva „vedecký výskum vo verejnom záujme“.

„Mám doslova zničený žalúdok, ale dnes mám pocit, že som v bezpečnom priestore,“ povedala matka dvoch detí z New Jersey, ktorá tam bola so svojím manželom (obaja požiadali o anonymitu). Zdôraznila, že vždy bola opatrná pri očkovaní, pričom medzi jednotlivými očkovaniami dávala väčšie časové rozpätie než aké odporúča Centrum pre kontrolu a prevenciu chorôb (CDC). „Vždy som mala pocit, že vediem moje deti na porážku“, spomenula. Keď sa u jej syna vyvinul celý rad potravinových alergií deň po očkovaní vo veku 3 rokov, rozhodli sa ho zastaviť celkom, spoliehajúc sa na náboženskú výnimku.

Muž, ktorého spovedajú miestne médiá po bezplatnom očkovaní v zdravotníckom zariadení okresu Rockland v New Yorku. Vypuknutie osýpok v tejto oblasti zasiahlo množstvo ľudí a spôsobilo, že v oblasti bol vyhlásených zákaz pobytu na verejných priestoroch pre neočkované maloleté osoby. Zákaz bol zastavený súdom v piatok s platnosťou od toho istého dňa. (Foto: JOHANNES EISELE / AFP / Getty Images)

Predtým som nevedela, že boli použité fetálne bunky z potratov, a s tým nesúhlasím“ povedala s odkazom na skutočnosť, že niektoré očkovania, vrátane MMR, sú kultivované bunkovými líniami (nazývanými WI-38) pôvodne získanými z potratených plodov (o čom niektorí katolícki etici povedali, že je však morálne prijateľné v porovnaní s rizikom neočkovania (pozn. prekl. – u nás je to podobné viď konštatovanie KBS, ale oponované katolíckym bioetikom René Balákom viď link)).

„Prišli sme [do tejto krajiny] kvôli náboženskej slobode,“ dodala mama.“ Nebudem si teraz kvôli tomu dávať šatku na hlavu“.

Po tom, čo Kalifornia v roku 2015 zrušila náboženské výnimky, sa ďalšie štáty pokúšajú nasledovať tento postup – vrátane New Yorku. Zákonodarcovia tam zaviedli návrh zákona, ktorý by umožňoval iba lekárske výnimky, tvrdiac, že ​​náboženské výnimky sú jednoducho iba „osobným presvedčením“. Podobné hnutie sa pripravuje v New Jersey.

Iní rodičia povedali Yahoo Lifestyle, že boli na konferencii, aby našli aspoň nejakú podporu pre svoje rozhodnutie neočkovať svoje deti, citujúc dôvody náboženské aj lekárske. Niektorí vyjadrili znepokojenie nad dlhým zoznamom zložiek vakcíny, od hovädzieho séra a thimerosalu k ľudským albumínom a obličkovým bunkám opíc.

Množstvo ľudí zatlieskalo postajačky Karen Kain, ktorá priletela z Kalifornie, aby porozprávala o svojej dcére Lorrin, ktorá žila do veku 15 rokov – po tom, čo sa stala slepou, neverbálnou, ochrnutou od krku a s rozvojom záchvatovej poruchy po očkovaní v roku 1994.

Poškodenia očkovaním sú skutočné. Môj život, ako som ho voľakedy poznala, je preč “povedal Kain davu. „Hovorím za tých, ktorí sa toho boja.“

CDC rieši problematiku nežiaducich účinkov a bezpečnosti vakcín rôznymi spôsobmi, vrátane nasledovného vyhlásenia: „Program Spojených štátov pre dlhotrvajúcu bezpečnosť vakcín pozorne a nepretržite monitoruje bezpečnosť vakcín. Významná časť programu, Úrad pre bezpečnosť očkovania, identifikuje možné vedľajšie účinky vakcíny a vykonáva štúdie na overenie, či sú zdravotné problémy spôsobené vakcínami. Údaje ukazujú, že súčasná dodávka vakcín v USA je najbezpečnejšia v histórii. “

American Academy of Pediatrics, medzitým, zdôrazňuje: „Vakcíny sú bezpečné. Vakcíny sú účinné. Vakcíny zachraňujú životy.“

Mary Hollandová, profesorka práva a výskumný pracovník z Newyorskej univerzity, v sobotu povedala davu: „Čo sme práve teraz získali z CDC, je vtip … Ľudia by mali dostať skutočné príbalové letáky.“ (Takéto príbalové letáky k dispozícii tu, infomujú detailne o kontraindikáciách a rizikách, aj keď miernych.)

Diskutovala o článku, ktorý spolu s Chase Zacharyovou napísala pre Oregon Law Review v roku 2014. Sú v ňom podrobné argumenty proti teórii kolektívnej imunity, ktorá je definovaná CDC ako „Situácia, v ktorej je dostatočná časť populácie imúnna voči infekčnému ochoreniu (prostredníctvom očkovania a / alebo predchádzajúcej choroby), aby sa jeho šírenie z osoby na osobu stalo nepravdepodobné… “. Hollandová tiež zdôraznila význam toho, čo nazýva „základné právo na informovaný súhlas “. Pričom to práve pri očkovaní, ide bokom, skonštatovala.

Po príhovore k zástupu, Holladová povedala spoločnosti Yahoo Lifestyle: „Je spoločensky neprijateľné a politicky nesprávne hovoriť zlé veci o černochoch, o ženách, o homosexuáloch, o transgender ľuďoch. Je však spoločensky prijateľné skákať po tzv. antivaxxeroch. Možno, že si ľudia jednoducho len potrebujú občas do niekoho kopnúť. Taktiež, naša kultúra sa veľmi bojí chorôb a veľmi sa bojí smrti… Strach sám o sebe funguje, rovnako ako aj nátlak. “

Sussman, dlhoročný advokát a kandidát roku 2018 za Stranu zelených v New Yorku, povedal účastníkom: „Nie som špecialista na očkovanie“. Poznamenal, že je pravdepodobnejšie ho nájsť riešiť prípady policajtov, ktorí strieľajú na deti alebo sexuálneho obťažovania. Ale súdny spor v okrese Rockland, v mene niekoľkých desiatok rodičov, mu sadol, pretože vidí, že jeho úloha je „O práve na slobodu (základnych právach, právach na obhajobu???), ktoré môže byť v hociktorom čase nepopulárne… Popularita je príliš nestála, než aby bol na nej postavený ústavný režim… A pre mňa je tento prípad súbor otázok o množstve základných práv. “

Sussman povedal účastníkom zhromaždených v konferenčnej miestnosti hotela bez okien, že po tom, čo vyhrali súdny príkaz, mu rôzni úradníci povedali: „Prosím, všetkým povedzte, že sa majú dať zaočkovať.“ Jeho však viac zaujíma „informovaný súhlas“ a existencia Programu kompenzácie poškodením vakcínou (VICP), známejšieho ako súd pre vakcíny. Ten bol zriadený Kongresom v roku 1986 na posúdenie prípadov údajného zranenia alebo smrti a na ochranu výrobcov vakcín pred súdmi. Od svojho vytvorenia vyplatil viac ako 4 miliardy USD (približne 75 percent týchto platieb predstavuje platby bez zavinenia dohodnuté obidvoma stranami).

„Musíme pochopiť, že súd uzavrie prípad [výplatením] 250.000 dolárov za smrť dieťaťa … Musíme začať vidieť súvislosti, dámy a páni,“ povedal Sussman. „Big Pharma musí byť zastavená a Big Pharma musí byť regulovaná.“ Jeho rady rodičom v miestnosti boli: „Nemôžete byť len na súdoch. Musíte mať silné masové hnutie … Bez neho budete skutočne ignorovaní. “

Konferencia „Základné piliere slobody“ by sa mala uskutočniť opäť v priebehu roka v meste Columbus v štáte Ohio, po ktorom nasleduje Seattle, Washington.

Ďakujeme Janke za pomoc s prekladom.

Zdroj: www.yahoo.com



Mohlo by vás tiež zaujímať
Najčítanejšie