Ako je cukrovka elektrická choroba

01.04.2023 Autor: PBP Zdravie

Cukor je len jedným z vinníkov a nedokáže vysvetliť, prečo sa cukrovka stáva čoraz rozšírenejšou. Dokonca aj potom, čo spotreba cukru v rokoch 1922-1984 v USA vôbec nestúpla, miera cukrovky vyletela desaťnásobne.

Nasledujúci úryvok je parafrázovaný z Neviditeľnej dúhy (The Invisible Rainbow), vysoko odporúčaného čítania od Arthura Firstenberga (Free download):

Americkí Indiáni boli nazývaní „geneticky predisponovaní“ k cukrovke. Bolo nám povedané, že táto predispozícia je vyvolaná sedavým životným štýlom života v rezervácii. K tomu prispieva aj skutočnosť, že jedia vyprážaný chlieb z bielej múky a cukru. Indiáni však jedli vyprážaný chlieb ako základ od konca 19. storočia a cukrovka medzi nimi neexistovala až do roku 1950.

V roku 1950 prišla prvá elektrická služba do Standing Rock v Dakote spolu s ďalšími, vrátane rezervácie Gila River, ktorej obyvatelia podľa štúdie uskutočnenej indiánskou zdravotníckou službou USA mali 380 prípadov cukrovky na 1 000.

Bhután, izolovaná komunita v Himalájach, ktorá dodnes dodržiava svoju tradičnú kultúru a jedlá predkov, slúži ako ďalší výrazný príklad. Bhután mal jedny z najzdravších ľudí na svete s málo chorobami.

Vo väčšine krajiny nebola žiadna elektrifikácia, až do roku 2002, kedy bola spustená Bhutan Power Corporation. V roku 2004 bolo v Bhutáne hlásených 634 nových prípadov cukrovky. V roku 2007 bolo zaznamenaných 2 541 prípadov s 15 úmrtiami.

Nárast úmrtnosti a chorôb bol dokonca obviňovaný z bhutánskej stravy, ktorú dodržiavali tisíce rokov.

Obezita ako symptóm cukrovky

Pred rokom 1900 diabetici nemali nadváhu. Dnes má väčšina z nich nadváhu kvôli zníženej schopnosti ich buniek metabolizovať tuky. Zhoršenie metabolizmu tukov je znakom toho, že motory našich buniek, mitochondrie, nepracujú efektívne.

Mitochondrie sú rušené neprirodzenými elektromagnetickými poľami (skr. EMP, angl. non natural EMF), ako sú rádiové vlny, Wi-Fi, 5G, a vyžadujú určité enzýmy, aby efektívne generovali energiu pre naše telá.

EMP z bezdrôtového systému tlmia túto enzýmovú aktivitu a naše bunky nedokážu efektívne rozkladať alebo metabolizovať potravu. V roku 2010 Harvard spolu s University of Massachusetts a Joslin Diabetes Center publikovali prehľad o úlohe mitochondrií pri cukrovke a dospeli k záveru, že došlo k „zlyhaniu mitochondrií prispôsobiť sa vyšším bunkovým požiadavkám“.

Ako žiarenie ovplyvňuje hladinu cukru v krvi?

Počas studenej vojny Spoločná výskumná služba pre publikácie preložila zahraničné dokumenty sovietskeho výskumu, ktoré ukázali, ako účastníci vystavení elektromagnetickým poliam podobným tým z bezdrôtových telefónov a mobilných telefónov, ktoré máme dnes, boli prediabetici a po experimentoch mali v moči cukor. (Bartonicek, V. 1964)

Výskum tiež ukázal, ako by žiarenie pripravilo naše bunky o kyslík. V roku 2011 fínski vedci vykonali skenovanie mozgu a svoje zistenia predložili v časopise Journal of Cerebral Blood Flow and Metabolism, ktorý ukázal, že metabolizmus glukózy je narušený v oblasti mozgu vedľa mobilného telefónu. (Kwon et al. 2011)

Divoké tučné krysy tiež nemôžu prestať jesť cukor?

David B. Allison, profesor bioštatistiky na University of Alabama School of Public Health, analyzoval viac ako 20 000 zvierat z dvadsiatich štyroch populácií a zistil, že priemerná hmotnosť zvierat sa časom zvýšila. Šimpanzy pribrali najviac a boli 29-násobne obéznejšie v roku 2005 v porovnaní s rokom 1985. Dokonca aj vidiecke potkany boli každé desaťročie o 15 % obéznejšie počas obdobia 40 rokov.

Divoké aj domáce zvieratá priberali na váhe prinajmenšom od 40. rokov 20. storočia.

Stále si myslíte, že obezita je o jedle?



Mohlo by vás tiež zaujímať
Najčítanejšie