Výmena ľudskej rasy môže čoskoro začať, humanoidný robot „Ameca“ sa predstaví verejnosti v roku 2022

03.12.2021 Zdroj: techblog.com Zahraničie

Strašidelná platforma umelej inteligencie „humanoidného robota Ameca“ od Engineered Arts je vyhlásená za najpokročilejšieho robota v tvare človeka na svete, ktorý predstavuje popredné miesto v ľudsko-robotických technológiách. Robot by mal mať svoj verejný debut na CES 2022 budúci mesiac v Las Vegas.

„Všetky naše roboty, ktoré sú od základov postavené so zameraním na cloud, môžu ťažiť z toho najnovšieho a najlepšieho, čo technologická komunita ponúka. Získajte prístup ku všetkým údajom o robotoch, ovládajte ich ako svojho osobného avatara, animujte a simulujte, všetko dostupné odkiaľkoľvek na svete,“ uviedla spoločnosť.

Bonusové video

Pamätáte si Davida a Waltera z filmu „Prometheus“? Ameca má byť platformou pre vývoj budúcich robotických technológií a mohla by pripraviť cestu pre podobného robota, ak bude mať schopnosť učiť sa sám.

Ameca umožní výskumníkom testovať systémy umelej inteligencie a strojového učenia spolu s výkonným operačným systémom robotov Tritium. Hardvér aj softvér sú úplne modulárne, vďaka čomu sú aktualizácie hračkou. Tieto moduly môžu bežať nezávisle, čo znamená, že v prípade potreby môžete mať iba hlavu alebo len ruku.

Zdroj: techblog.com



Mohlo by vás tiež zaujímať
Najčítanejšie