Holandské školy ponúkajú deťom červy a hmyz ako „udržateľnú“ náhradu mäsa

25.01.2023 Zdroj: europeanconservative.com Zahraničie

Európska komisia zaviedla 3. januára 2023 nové nariadenie, kde povolila čiastočne odtučnený prášok Acheta domesticus (cvrček domáci) ako bežnú prídavnú látku do potravín.
https://eur-lex.europa.eu/legal-content/sk/TXT/PDF/?uri=CELEX%3A32023R0005

V zjavnom úsilí pripraviť deti na budúcnosť, kde nebudú nič vlastniť, jesť chrobáky a samozrejme byť šťastné, stovky štátom financovaných základných škôl po celom Holandsku – pod zámienkou „záchrany planéty“ — ponúkajú mladým študentom sortiment červov a hmyzu.

Do obehu sa dostalo video pôvodne zaznamenané holandským médiom RTV Oost, ktoré ukazuje usmievajúceho sa „hmyzového veľvyslanca“ a politika, ako rozdávajú múčne červy, lupiny a iný hmyz študentom v predtínedžerskom veku v škole v meste Zwolle. cez rôzne platformy sociálnych médií.

Aktivity zaznamenané vo videu sú súčasťou kampane „Ochutnajte dobrodružné proteíny“, ktorú spustila skupina Dutch Food Week v spolupráci s Wageningen University & Research (WUR), ktorej cieľom je priniesť „zmeny správania“ u „nezaujatých“. “— čo znamená ovplyvniteľné deti.

RTV Oost   uvádza :

Po prvom zaváhaní si ich žiaci základnej školy De Octopus vo Zwolle opatrne vložili do úst: múčne červy. A keď sa chuťové bunky pustia do práce na neznámom jedle, niektoré tváre sa rozjasnia: „Chutí to ako orechy,“ hovoria.

Školáci sú dnes vystavení novým zážitkom zo stravovania. Súčasť učebného balíčka o zdravých a udržateľných potravinách. Je to osvedčený prostriedok: zmeny správania prostredníctvom (zatiaľ) nezaujatých detí. Pretože, ak si to vážia, má to budúcnosť.

V ponuke De Octopus dnes neboli len múčne červy. Žiaci 7. ročníka mohli ochutnať aj jedlá z lupiny a iného hmyzu.

Holandská kampaň na požieranie hmyzu je súčasťou širšej snahy globalistických elít prezentovať chrobáky ako riešenie svetového „potravinového problému“ – problému, ktorý pomohli vytvoriť pod zámienkou znižovania emisií skleníkových plynov.

Podobné iniciatívy, ktorých cieľom je pripraviť populácie na konzumáciu chrobákov, boli spustené v rôznych krajinách po celom západnom svete, vrátane Spojeného kráľovstva , Kanady a Austrálie .

Nedávno nemecký supermarket Aldi, ktorý má tisíce obchodov po celej Európe, navrhol, že by mohol začať predávať hotové jedlá na báze hmyzu, aby pomohol rodinám s nedostatkom bielkovín uprostred prebiehajúcej – a zhoršujúcej sa – krízy životných nákladov.

Svetové ekonomické fórum v článku uverejnenom na svojej webovej stránke minulý rok napísalo :

Na riešenie tejto hroziacej krízy sa svetoví experti a lídri stretnú túto jeseň na potravinovom samite OSN a následne na COP26. V týchto diskusiách sa často prehliada potenciálna úloha hmyzu, ktorú môže zohrávať pri riešení tejto výzvy.

Vo svojich predpovediach na rok 2030 WEF spolu s informáciou, že nebudete nič vlastniť a budete šťastní, hovorí: „Budete jesť oveľa menej mäsa,“ dodáva, že to bude „príležitostná pochúťka“ a „nie základná potravina“.

Robert Semonsen je politický novinár pre The European Conservative . Jeho práca bola uvedená v rôznych spravodajských kanáloch v angličtine v Európe a Amerike. Má vzdelanie v biologických a lekárskych vedách. Jeho odkaz na Twitteri je @Robert_Semonsen.

Zdroj: europeanconservative.com



Mohlo by vás tiež zaujímať
Najčítanejšie