Monsanto útočí na Dr. Davida Carpentera a on potrebuje našu pomoc

16.02.2023 Zdroj: docs.google.com Zahraničie

Aktualizácia 22. 2. 2023: Akademický status profesora obnovený!
https://www.timesunion.com/state/article/ualbany-says-pcb-researcher-resume-teaching-campus-17797944.php

Dr, David Carpenter je uznávaným profesorom na Štátnej univerzite v Albany (USA) a medzinárodným odborníkom na poškodenia zdravia spôsobené PCB. Napísal 450 recenzovaných vedeckých prác a vydal šesť kníh o environmentálnych zdravotných problémoch.

Dr. Carpenter je pod útokom Monsanta (ktoré teraz vlastní Bayer). Spoločnosť Monsanto vyrábala väčšinu PCB používaných v USA, kým to nebolo zakázané v roku 1977.

Je bežnou praxou, že profesori a výskumníci slúžia ako znalci, keď sú znečisťovatelia žalovaní. Dr Carpenter sa postavil za ľudí poškodených PCB v 7 súdnych sporoch podaných proti Monsanto. Tento rok bude spoločnosť Monsanto žalovať indiánsky národ St. Regis Mohawk za obrovské škody spôsobené PCB Mohawkom, ktorí konzumovali ryby kontaminované PCB z rieky St. Lawrence. Hladiny boli také vysoké, že ženy Mohawka boli vyzvané, aby nedojčili kvôli vysokým hladinám PCB v materskom mlieku.

Minulý rok právni zástupcovia znečisťovateľov podali infožiadosť na záznamy Davida Carpentera o kontaminácii Mohawkov PCB. A právnici Mosanto/Bayer podali ďalšie dve infožiadosti. Namiesto jednoduchého preskúmania žiadostí a zdieľania toho, čo vyžaduje zákon, Štátna univerzita v Albany nariadila Dr. Davidovi Carpenterovi, aby prestal vyučovať, prestal mentorovať svojich študentov a zakázali mu byť na akademickej pôde. Hoci má stále možnosť slúžiť ako odborný svedok, tieto represívne opatrenia univerzity slúžia na potláčanie intelektuálnej integrity, popieranie akademickej slobody Dr. Carpentera a odrádzanie od jeho čestnej zodpovednosti voči verejnosti ako popredného odborníka na zdravotné účinky PCB. a iné znečisťujúce látky.

David Carpenter neurobil nič zlé. Zastal sa ľudí a voľne žijúcich živočíchov poškodených PCB a teraz sa všetci musíme zastať Dr. Carpentera.

Teraz spoločnosť Monsanto tvrdí, že keďže univerzita vyšetruje prácu Dr. Carpentera (vyzvaná na základe žiadostí o informácie od spoločnosti Monsanto), Dr. Carpenter by nemal slúžiť ako odborný svedok v procese obhajujúcom Mohawkovcov.

Po ôsmich mesiacoch, keď nemohol vyučovať, univerzita ponúkla Dr. Carpenterovi, že ho vráti do triedy, ale zároveň ho zaviaže, že nemôže slúžiť ako znalec.

KONAJTE: Čo môžete urobiť teraz!

  1. PRIDAJTE SVOJ PODPIS: Podpíšte list na podporu Dr. Carpentera najneskôr do poludnia v pondelok 20. februára. Pošlite tento list ostatným, ktorí by tiež mohli chcieť podporiť. Organizácie a jednotlivci sa môžu prihlásiť.
    https://forms.gle/Z8bV6JadCb2GdVg56
  2. NAPÍŠTE LISTY PODPORY: Napíšte list do Albany Times Union. Nie viac ako 250 slov. TULetters@timesunion.com
  3. PODPÍŠTE PETÍCIU s názvom “Stop Monsanto from ruining the reputation and career of Dr. David Carpenter!” https://www.change.org/p/tell-the-university-at-albany-not-to-help-monsanto-destroy-dr-david-carpenter

Zasvätený vede pre verejné blaho

David O. Carpenter, M.D., je už tri desaťročia aj medzinárodným expertom na zdravotné riziká elektromagnetických polí (EMP). Má viac ako 450 recenzovaných publikácií a redigoval šesť kníh. Je šéfredaktorom časopisu Reviews on Environmental Health.
Okrem mnohých iných vecí spolupracoval na tvorbe BioInitiative Report 2012: https://bioinitiative.org

Zdroj: docs.google.com



Mohlo by vás tiež zaujímať
Najčítanejšie