VIDEO: Antifa, falošné vlajky, mŕtvoly

17.01.2021 Zdroj: afinabul.wordpress.com Zahraničie

Počas protestov pri budove Kapitolu 6. januára bola medzi piatimi zabitými ľuďmi tiež veteránka Air Force, Ashli Babbittová. Správanie niekoľkých jednotlivcov zapojených do násilností však naznačuje, že agitátori vystupovali koordinovaným spôsobom. Joshua Phillipp hovoril v rámci relácie Crossroads s Masako Ganahou, nezávislú japonskú novinárkou, aby zistil viac informácií.

Ashli Babbitová bola údajne zastrelená dôstojníkom Kapitolskej polície. Správanie niekoľkých jednotlivcov okolo násilného rozbíjania skla vnútorných dverí, kde došlo k výstrelu, naznačuje, že medzi agitátormi násilností išlo o koordinovanú akciu.

Hlbšia analýza udalostí počas násilností a po skončení celej akcie ukazuje ďalší rad spojitostí. Aby sme sa dozvedeli viac, pozvali sme do programu Crossroads nezávislú japonskú novinárku Masako Ganaha, ktorá celú udalosť podrobne preskúmala z niekoľkých získaných záznamov.

Sledujeme na videozázname

Ľudia sa všeobecne pozerajú na udalosť, kedy vyšiel výstrel a žena padla na zem. Novinárka Masako Ganaha však sleduje ľudí v jej okolí, ako sa správajú a čo na mieste robia. Vďaka tomu, že rýchlo stiahla videá, ktoré sociálne médiá neskôr zmazali, mohla situáciu lepšie analyzovať.

Spolupráca: John Earle Sullivan z hnutia Antifa a údajný Trumpov podporovateľ spolupracujú a navzájom si pomáhajú. Masako Ganaha uvádza, že je podivné, keď si dvaja ľudia, ktorí sa nepoznajú a navyše sú každý z inej skupiny, ktoré majú protichodné ciele, takto kooperujú.

Menia si oblečenie: Jeden z účastníkov násilností si v pozadí na schodoch schováva časti oblečenia do batohu.

Snaží sa provokovať okolostojacich: Masako Ganaha si všíma okamihov, keď dvaja členovia Antifa opakovane provokujú ľudí okolo seba k akcii. Opisuje to ako známu taktiku "rozdeľuj a panuj", ktorú v Japonsku používajú ľavicoví radikáli. Vyprovokovať proti sebe ľudí a políciu, aby vyvolali konflikt.

Nečinná ochranka a polícia: Pred polorozbitými dverami, zabarikádovanými z druhej strany stoličkami a nábytkom, stojí niekoľko členov ochranky. O niekoľko okamihov neskôr už stoja bokom a celú situáciu len pozorujú, zatiaľ čo výtržníci v pokoji a nerušene, bez zásahov ochranky, rozbíjajú niekoľko minút dvere vo vnútri budovy.

Ďalšia podivnosť je skutočnosť, že na schodoch stojí ozbrojený policajt s helmou a ochrannou vestou, ktorý tiež nič nerobí a len pozoruje pokračujúcu demoláciu dverí.

Aktivista z Black Lives Matter, jeden z tých, ktorí sa vlámali do budovy Kapitolu

John E. Sullivan, aktivista z hnutia Black Lives Matter. (Utah County Jail)

Aktivista z hnutia Black Lives Matter bol vo vnútri skupiny, ktorá v stredu vtrhla do budovy amerického Kapitolu, kde práve zasadal Kongres USA.

John Earle Sullivan, ktorý sa na sociálnych sieťach zasadzuje za ozbrojenú revolúciu, a vyhlasuje, že chce "zvrhnúť Donalda Trumpa" bol už v júli 2020 zatknutý za ohrozovanie násilím a za kriminálne správanie. Organizoval protest aktivistov Black Lives Matter a členov krajne ľavicovej siete Antifa. Viac tu...

Video: Polícia púšťa protestujúci dovnútra budovy Kapitolu

Video: Taktika Antifa videná 6. januára pri Kapitole - rozhovor s Michaelom Yoneom

Spojené štáty naďalej skúmajú udalosti, ktoré sa odohrali 6. januára na Capitol Hill vo Washingtone, D. C. Podľa niektorých pozorovateľov bola do protestov zapojená tiež radikálna organizácia Antifa. Joshua Phillipp vo svojej relácii Crossroads hovoril s Michaelom Yone, vojnovým korešpondentom, ktorý sa zúčastnil stoviek protestov a dôkladne študoval organizáciu Antifa a jej taktiky.

Žena zastrelená vo vnútri Kapitolu bola údajne veteránka letectva Ashli Babbitová

Video natočené jedným z protestujúcich, ktorí vnikli do budovy Kapitolu, zachytáva udalosť, pri ktorej došlo k výstrelu. Následne potom sa k zemi zrútila žena strelená do krku. Všetci okolostojaci, polícia aj protestujúci sa ju snažili zachrániť. Žena bola urýchlene odnášaná na lekárske ošetrenie. Polícia neskôr uviedla, že žena postrelená v budove Kapitolu zomrela.

Členovia rodiny identifikovali ženu zastrelenú na pôde Kapitolu 6. januára 2021 ako Ashli Babbittovou, veteránka letectva USA zo štátu Kalifornia, ktorá vystupovala ako priaznivkyne prezidenta Donalda Trumpa. Nie je jasné z akého dôvodu vnikla do budovy Kapitolu, a čo tam chcela robiť. Viac tu...

Video: Trumpovi priaznivci zastavujú členov "Antifa", aby nerozbíjali okná Kapitolu

Médiá tiež uvádzajú, že "rokovania Kongresu o výsledkoch prezidentských volieb násilím narušili podporovatelia Donalda Trumpa." Boli to ale skutočne jeho podporovatelia, kto rozbíjal okná Kapitolu?

Stovky tisíc priaznivcov Donalda Trumpa sa 6. januára 2021 zúčastnili zhromaždenia na podporu súčasného prezidenta USA a vyzvali za prešetrenie priebehu volieb, ktorých dôveryhodnosť bola opakovane spochybnená. Priaznivci Donalda Trumpa boli v médiách obvinení, že násilne vtrhli do Kongresu USA. Videozábery však ukazujú, že to celé mohlo byť inak. V reportáži televízie NTD je však vidieť, ako jeden z výtržníkov sa snaží rozbiť okná budovy Kapitolu, a Trumpovi priaznivci mu v tom chcú zabrániť. Trumpovci kričí "Antifa, prestaň rozbíjať okná!"

 

Zdroj: afinabul.wordpress.com



Mohlo by vás tiež zaujímať
Najčítanejšie