V niektorých častiach Indie žiadne potraviny ani palivo pre neočkovaných!

14.11.2021 Zdroj: hindustantimes.com Zahraničie

Správa okresu Aurangabad nariadila prídelovým obchodom, plynárenským agentúram a benzínovým pumpám, aby zásobovali potravinami a pohonnými hmotami iba ľudí, ktorí si vzali aspoň jednu dávku vakcíny proti Covid-19, čo je krok, ktorý má za cieľ zvýšiť očkovanie v okrese Marathwada.

Očkovanie je tiež povinné pre všetkých pracovníkov v hoteloch, rezortoch a obchodoch nachádzajúcich sa v turistických miestach. Oznámenie bolo vydané 9. novembra a okamžite nadobudlo účinnosť.

Majitelia a prevádzkovatelia predajní a čerpacích staníc boli vyzvaní, aby skontrolovali očkovací preukaz ľudí.

Očkovanie je povinné aj pre všetkých pracovníkov hotelov, letovísk a obchodov na turistických miestach. Oznámenie bolo vydané 9. novembra a okamžite nadobudlo účinnosť.

Okresná správa urobila krok po tom, čo sa zistilo, že čísla zaočkovanosti v regióne sú nízke, povedal zberateľ Sunil Chavan.

Podľa objednávky je povinná aspoň jedna dávka vakcíny pre ľudí, ktorí chcú navštíviť historické miesta a pamiatky, ako sú jaskyne Bibi Ka Maqbara, Aurangabad, Ajanta, Ellora a Pitalkora.

Vládne zdravotnícke agentúry dostali pokyn, aby podnikli očkovacie akcie a zriadili očkovacie kabínky na miestach, kde je vysoký počet turistov, uviedol predstaviteľ.

Zdroj: hindustantimes.com



Mohlo by vás tiež zaujímať
Najčítanejšie