Rakvy a mŕtve telá upchali márnice a krematória, desia masmédiá

10.01.2021 Zdroj: arfa.cz Zahraničie

Des a hrôzu vyvolala správa českých masmédií, že krematória nestíhajú, hoci idú pece na plný výkon a že sú kvôli obrovskému množstvu zomrelých preplnené márnice. Proti tomuto tvrdeniu sa ostro ohradil predseda Asociácie pohrebných služieb Jaroslav Mangl.

"Za to nemôže pandémia. Je to dlhodobý problém, na ktorý sme upozorňovali už pred piatimi rokmi, ale nikto nás vtedy nevypočul", hovorí Mangl v rozhovore pre portál iDnes. Tento portál sa tiež podieľal na šírení poplašnej správy o zahltených peciach krematórií.


Jeden z mnohých dezinformačných článkov, ktorými masmédiá zahltili mediálny priestor.

"Pohrebné ústavy a krematória nemajú dostatočné kapacity chladiacich zariadení pre zomrelých dlhodobo. Situácia, kedy musia byť mŕtve telá prevezené inam, alebo napríklad pochované neskôr, je úplne bežná a nesúvisí s pandémiou, "vysvetľuje predseda Asociácie pohrebných služieb Jaroslav Mangl s tým, že sa okolo toho v minulých rokoch len nerobilo také mediálne divadlo.

Masmédiá klamú aj v počtoch zomrelých

Masmédiá cielene nafukujú všetky informácie o údajnej pandémii - ktorú popierajú všetky štatistické dáta. Počet prípadov chrípky - a následných úmrtí - rastie každá rok od septembra do marca, potom padá do prázdnin. Tak je tomu po stáročia. Rovnako tak tomu je aj tento rok - len je chrípka nahradená názvom Covid-19 a sú upravené testy, ktoré ju merajú, hovoria znalci.

Za celý rok 2020 sa však žiadny nárast počtu úmrtí nekonal - boli tu len zámerne skreslené správy masmédií o "počte nakazených a" zomreli s covidem ". Rok 2020 bol so 117 tisíckami zosnulými na 26. mieste za posledných 55 rokov.

Šírenie strachu a hystérie už zabíja viac ľudí ako vymyslená pandémie

Jaroslav Mangl sa vyjadril k záhadnému faktu, prečo v novembri došlo k prudkému nárastu počtu zomrelých - keď sa počet pohyboval celý rok v šedom priemere - hoci nám médiá tvrdila, že tu vyčíňa apokalypsa a bude veľa sa tisíc mŕtvych na uliciach a zmrzlinářských vozoch ...

"Navýšili sa nám úmrtia ľudí, ktorí nezomreli s covidem," hovorí šéf Asociácie pohrebných služieb pán Mangl. "Cez jarný Lockdown sa prestalo liečiť. Experti varovali, že sa nám to na jeseň vráti ako bumerang. Mali pravdu. " V novembri teda zrejme umierali ľudia skôr kvôli hystérii okolo koronavírusy, než na koronavírus samotný.

Nárast zomrelých tento rok v novembri možno teda s najväčšou pravdepodobnosťou pripočítať zanedbaniu liečby iných chorôb a strachu, šíreného masmédiami predovšetkým medzi staršími ľuďmi (oslabenie imunity, absencia na kontrolných prehliadkach). Dochádzalo tiež k odkladu operácií.

Nebyť toho to skoku (liek horší ako choroba) bol by rok 2020 hlboko v priemere za posledných desať rokov a za posledných 55 rokov by sa pohyboval okolo 35 miesta ... Teda - žiadna pandémie, ako akýsi hologram pre vyvolanie strachu a dopytu po vakcínach za miliardy .

Masmédiá čitateľov a divákov denne masírujú skreslenými údajmi "o počte nakazených", bez toho, aby uvádzali "počet zomretých - a to ani celkový (bez udania príčiny), alebo aspoň tých, kde covid-19 preukázateľne súvisel s príčinou smrti (zápsl pľúc, infarkt, rakovina ...).

Doteraz platí, že len na covid-19 nezomrel v ČR nikto a že do kategórie "zomreli s covidem" sú zaraďované prípady, keď zosnulý síce covid mal, ale neuvádza sa kedy, intenzita, ani či nejako súvisel so smrťou. To pôsobí dojmom obludného skresľovania údajov.

Zdroj: arfa.cz



Mohlo by vás tiež zaujímať
Najčítanejšie