Rakúsko hľadá zamestnancov, ktorí by „poľovali na odmietačov očkovania“ vzhľadom na blížiace sa povinné očkovanie bežnej populácie

21.12.2021 Zdroj: blick.ch Zahraničie

Kto sa nechce dať očkovať v Rakúsku od februára 2022, musí počítať s pokutou. Zamestnanci by mali zabezpečiť zaplatenie pokút. Preto sa teraz hľadajú inšpektori.

Od februára 2022 to chce Rakúsko brať vážne: Každý, kto má viac ako 14 rokov, musí byť očkovaný proti Corone. Minulý týždeň to oznámila rakúska vláda.

To môže vytvoriť nové pracovné miesta, ako ukazuje príklad Linzu. Mesto má dobrých 200 000 obyvateľov a je hlavným mestom spolkovej krajiny Horné Rakúsko a má najnižšiu zaočkovanosť v celej krajine. Podľa údajov z e-očkovacej karty je dvakrát očkovaných len 63 percent obyvateľov.

Prenasledovanie neočkovaných

Linz chce teraz zapojiť ľudí, ktorí majú kontrolovať odmietnutie očkovania, ako sa uvádza „Heute“. Mali by si skontrolovať, či na to naozaj doplácajú tí, ktorí sa nedajú zaočkovať. Lebo kto sa nedá zaočkovať, bude vyzvaný zaplatiť. Až 3600 eur, teda v prepočte dobrých 3740 frankov.

Inšpektori očkovania dostávajú mzdu minimálne 2774 eur. Mzda sa vypláca 14-krát ročne.

Náplň práce zahŕňa okrem iného tvorbu trestných príkazov, ako aj vybavovanie odvolaní. V pracovnom profile sa vyžaduje ukončená maturita. Okrem toho by poľovníci mali byť vytrvalí a ochotní pracovať. Konkrétne: pripravený pracovať viac nadčasov!

Prácou sú zamestnaní len rakúski občania. A samozrejme, žiadatelia musia byť buď očkovaní, alebo uzdravení.

Aj keď sa neočkovaní v Rakúsku čoskoro rozčúlia – zdá sa, že všeobecná koronavírusová situácia v krajine sa aspoň na chvíľu uvoľňuje. V pondelok bolo v priebehu 24 hodín hlásených takmer 1800 nových prípadov. Najnižšia hodnota za dva mesiace. Pravdepodobne je to výsledok trojtýždňovej blokády, ktorá sa skončila 12. decembra. (nl)

Zdroj: blick.ch



Mohlo by vás tiež zaujímať
Najčítanejšie