Povstanie v Melbourne začalo: "Deje sa niečo veľkého"

11.11.2021 Zdroj: infokuryr.cz Zahraničie

Melbourne je v zmätku, hovorí „Aussie Cossack“ Simeon Boikov vo videu na YouTube svojim 125 000 odberateľom. "Je to krásny pohľad." Som taký hrdý,“ povedal Boikov, ktorý čoskoro očakáva nepokoje v Sydney. "To je fantastické."

Vo videu ďakuje všetkým bojovníkom za slobodu, nezávislým novinárom, stavebným robotníkom, otcom a matkám. "Všetko ide dohromady." V diaľke počujeme víťazné bubny.”

Pozrite sa na zábery z demonštrácie minulú sobotu:

"V Melbourne sa deje niečo veľké," povedal Boikov. Najdlhší lockdown na svete skončil v meste na konci minulého mesiaca. „Melbourne prevzali Austrálčania. Ľudia vychádzajú do ulíc. Už nehovoríme o niekoľkých stavebných robotníkoch tu alebo o hŕstke demonštrantov tam, ale stalo sa z toho veľké hnutie.”

Túto sobotu sa v centre mesta očakávajú davy ľudí. „Toto je bod zlomu,“ hovorí. „Skupina, ktorá protestuje, už nie je v menšine. Zdá sa, že [premiér] Dan Andrews, ‚diktátor Dan', sa konečne stal obeťou svojej vlastnej moci.

Každý toho má dosť

„Vyvinul na ľudí taký tlak, že už to nie je o ľavici alebo pravici, rase alebo farbe pleti, ale všetci vyjdú do ulíc,“ hovorí Boikov. Ľuďom z Melbourne hovorím: „Robíte to pre celú krajinu. Robíte to pre celý svet. Som veľmi hrdý na Melbourne a vyzývam všetkých, aby v sobotu vyšli do ulíc.

"Zo začiatku sme boli malá skupina, zo začiatku sa na nás ľudia divne pozerali, ale po dvoch rokoch sme dospeli do bodu, keď už toho majú všetci dosť."

 

Zdroj: infokuryr.cz



Mohlo by vás tiež zaujímať
Najčítanejšie