Očkovať sa nenechám! Rakúska lyžiarka Franziska Gritschová obetuje preteky SP v zámorí

24.11.2021 Autor: Redakcia Zahraničie

Jasné rozhodnutie! Rakúska zjazdárka Franziska Gritschová ako prvá verejne odmietla očkovanie proti Covidu-19, kvôli čomu sa nebude môcť zúčastniť nadchádzajúcich pretekov Svetového pohára v zámorí. Ohrozený je aj jej štart na olympijských hrách v Pekingu. Svoje stanovisko zverejnila v emotívnom prejave na instagramovom účte.

S 38. miestom odcestovala hviezda ÖSV zo slalomového víkendu v Levi späť do Tirolska. Teraz 24-ročná lyžiarka zverejnila, prečo nebude súčasťou najbližších pretekov v Severnej Amerike.

Rodená innsbručanka je prvou hviezdou ÖSV, ktorá sa verejne postavila proti očkovaniu proti koronavírusu. Podľa aktuálneho stavu je jasné aj to, že Gritschová nebude štartovať na olympiáde v Pekingu.

Život nás vedie na križovatku, kde sa musíme rozhodnúť. Moje rozhodnutie je, že momentálne nie som očkovaná. Myslím si, že je to veľmi osobné a individuálne rozhodnutie a chcem, aby bolo prijaté a  rešpektované. To je aj dôvod, prečo sa tento rok nemôžem zúčastniť pretekov v Amerike. Nebolo to pre mňa najľahšie rozhodnutie, ale čo som sa z minulosti naučila je - stojte si za tým, o čom ste presvedčení, ostaňte sami sebou a buďte sami sebou. Ako človek, ako vrcholový športovec aj povahou. Chcel by som poďakovať mojej rodine a priateľom, mojim trénerom a všetkým zúčastneným, ktorí sa každý deň snažia so mnou tvoriť to najlepšie a dostať zo mňa to najlepšie, napriek všetkým okolnostiam.

- Ďakujem za prijatie a úctu, Vaša Franziska

Gritschová je prvou členkou rakúskeho reprezentačného výberu v zjazdovom lyžovaní, ktorá verejne odmietla očkovanie proti koronavírusu, pripomínajú tamojšie médiá.



Mohlo by vás tiež zaujímať
Najčítanejšie