O krok bližšie k islamizácii Slovenska

31.01.2021 Zdroj: Iveta Michalíková Výber z blogov

Neprejde snáď ani týždeň bez alarmujúcich správ slovenskej polície o zadržaní skupín utečencov. Hlavne z  Ukrajiny sa cez územie Slovenska valia stovky migrantov, z ktorých polícia zadrží len zlomok, pričom existuje podozrenie, že mnohí sa pohybujú voľne po krajine. Iba za prvý polrok 2020 bolo na území Slovenska zadržaných 482 nelegálnych migrantov. V azylových centrách za rok 2020 čakalo na azylový proces 282 prevažne islamských žiadateľov o azyl. Doterajšia tvrdá slovenská migračná politika nedávala žiadateľom veľké šance na jeho udelenie, preto sa azylové procesy obchádzali.

O to prekvapujúcejšie zaznela nominácia Jána Orlovského do vedenia migračného úradu, ktorá ihneď vyvolala vlnu spoločenskej kritiky a ostré reakcie opozičných politikov.

Ján Orlovský bol v roku 2015 vymenovaný do funkcie riaditeľa Sorosovej nadácie Otvorenej spoločnosti OSF, od začiatku svojho pôsobenia bol najaktívnejším tvrdým bojovníkom za islamskú migráciu na Slovensko a presadzovanie práv islamskej menšiny na našom území. Nadácia otvorenej spoločnosti pod jeho vedením pravidelne organizovala prednášky na podporu islamu a islamských komunít na Slovensku a pohrávala sa s výstavbou mešity na Slovensku. Z jeho pohľadu stavba mešít by nemala byť obmedzená Zákonom o slobode náboženskej viery a postavení cirkví a náboženských spoločností o počte veriacich, ale jej výstavba by mala byť plne v kompetencii starostov obcí.

Ján Orlovský svoju profesionálnu kariéru začal na Ministerstve zahraničných vecí Slovenskej republiky a po návrate z dlhodobej stáže v USA sa začal orientovať novým smerom. Mimoriadne ústretový postoj voči islamu ho z postu hovorcu ZSE vyniesol do čela Sorosovej Nadácie otvorenej spoločnosti. Stal sa horlivým bojovníkom za islamské práva a hovorcom slovenskej islamskej komunity a hoci v dovtedajšej praxi nikdy nepôsobil v islamských krajinách, ani neštudoval žiadne kompetentné politologické, či konfesionálne islamské vedy, na prednáškach sa štylizuje do pozície odborníka na islam. Rozsiahlymi aktivitami  nepriamo, ale o to tvrdšie presadzuje islamizáciu slovenskej spoločnosti

14. októbra 2016 na konferencii s názvom „Muslims are…“, ktorú usporiadala slovenská mimovládna organizácia Nadácia otvorenej spoločnosti s cieľom vyvrátiť najčastejšie predsudky slovenskej spoločnosti o moslimoch a diskutovať o tom, ako najlepšie proti nim bojovať vyhlásil, že „naše predstavy o islame a vôbec muslimskej komunite sú absolútne zvrátené, a je potrebné s tým súrne niečo robiť“.

Ján Orlovský mal v minulosti nadštandardné vzťahy s predstaviteľmi SAS, s ktorými spoluorganizoval akcie na podporu islamskej migrácie. Ako výkonný riaditeľ Nadácie otvorenej spoločnosti Orlovský vo svojom príhovore vyzval členov SaS k odvahe, aby podporili vyšší počet prijímaných migrantov a vymedzili sa proti politike „flexibilnej solidarity“ Róberta Fica.

Kritizoval migračný úrad za príliš tvrdé podmienky prijímania islamských migrantov, citujem jeho slová: „Napríklad na Migračnom úrade je podľa mňa množstvo ľudí, ktorí prichádzajú do kontaktu s touto komunitou veľmi často, no neraz majú takisto svoj balík predsudkov.“

Na ďalšom vystúpení ostro kritizoval postoj bývalého premiéra Róberta Fica so slovami: „Sme pohoršení vyjadreniami predsedu vlády a týmto listom preto chceme vyjadriť podporu Islamskej nadácii a jej komunite, ktorá tu s nami pokojne žije už roky. Islamská nadácia na Slovensku pôsobí ako najvýraznejší hlas moslimov a moslimiek žijúcich na Slovensku, ktorým poskytuje duchovnú, kultúrnu a sociálnu podporu.“

Bez informácií verejnosti boli v roku 2018 pripravené dokumenty OSN, ktoré mali zlegalizovať masovú nelegálnu migráciu. Slovenskú scénu v uvedenom roku rozbúrila vražda novinára Jána Kuciaka, z ktorej obvinil vtedajší prezident Kiska a politici súčasnej opozície, vládu Smeru. Nasledovné udalosti potvrdzujú, že prevrat bol úspešne ukončený pučom vo vnútri strany. Po odstúpení Róberta Fica a ministra vnútra Róberta Kaliňáka, bol do funkcie predsedu vlády vymenovaný Peter Pellegrini. Počas jeho pôsobenia boli v roku 2018 schválené všetky dohovory na podporu masovej nelegálnej migrácie. V tichosti dovolil schválenie májovej migračnej dohody, Marrakéšskej deklarácie, ktorú v jeho zastúpení podpísal veľvyslanec Stáleho zastúpenia Slovenskej republiky v EÚ Stanislav Vallo.

Po nátlaku verejnosti Peter Pellegrini podviedol slovenských občanov, kedy oficiálne ustúpil od podpisu Globálneho paktu o bezpečnej, riadenej a legálnej migrácii, ale slovenskí zástupcovia sa na hlasovaní v OSN namiesto jeho odmietnutia, zdržali hlasovania a Slovensko figurovalo na zozname signatárov. O dva týždne neskôr v tichosti jeho vláda ratifikovala aj Globálny pakt o utečencoch a vytvorila tým právnu pôdu pre legalizáciu migračnej tsunami.

Menovanie tvrdého obhajcu islamskej invázie, na čelo migračného úradu je ďalšou tvrdou ranou našej suverenite, ale čo je najpodstatnejšie, umožňuje, tak ako tomu je v západnej Európe, výmenu obyvateľov a ohrozenie vnútornej bezpečnosti krajiny.

Ing. Iveta Michalíková je bývalá kariérna diplomatka

Zdroj: Iveta Michalíková



Mohlo by vás tiež zaujímať
Najčítanejšie