Nemecko plánuje internačné tábory pre porušovateľa korona pravidiel

20.01.2021 Zdroj: ac24.cz Zahraničie

Imunologická účinnosť vakcíny proti covidu-19 EpiVakKorona v prvej a druhej fáze klinických štúdií bola stopercentná, informovala tlačová služba ruského úradu na ochranu zdravia spotrebiteľov (Rospotrebnadzor). To, že neslávny príklad Saska predstavuje precedens, odkiaľ bolo hlásené založenie prvého osobitného korónového väzenia, nemusí byť prekvapením, píše sa na webe journalistenwatch.com

Každá spolková krajina môže vyhlásiť odlišné pravidlá v boji s pandémiou pri rokovaní s porušovateľovi pravidiel a je to tak aj v tomto prípade harmonizácie, a štandardizácie štátnych represií na seba nenechajú iste dlho čakať.

Konkrétne to znamená, že skôr či neskôr budú v ďalších 15 krajinách tiež špeciálne väznice alebo väzenské zariadenie pre ubytovanie "karanténnych rozbíjačov" alebo "nepoddajných" občanov, ktorí opakovane nerešpektovali požiadavky zdravotníckych úradov. Pretože je to len začiatok, je ťažké nevytvoriť tu asociáciu s internačnými tábormi, pracovnými tábormi alebo gulagmi.

Posledné mesiace ukazujú jednu vec. Koronovská normálnosť už nemá žiadne ústavné brány (firewalls), ktoré by nebolo možné v prípade potreby odstrániť. A tam, kde sa ich trhanie zdá byť príliš radikálna alebo rušivé ad hoc, je inhibičný prah sa postupne znižuje postupným zoznamovaním. To, čo povedal sársky predseda vlády Tobias Hans v súvislosti s možnými zákazmi vychádzania, že "už by nemali existovať žiadne zákazy myslenia", teraz platí aj pre ďalšie tabu, ktorá bola pôvodne z dobrých dôvodov, na celú večnosť a za všetkých okolností, v Nemecku - prinajmenšom v čase mieru - sa zdalo nemožné.

Tento postup už platí, píše "Welt", karanténní odpierači sú ubytovaní políciou v nemocniciach alebo osobitných zariadeniach na základe súdneho príkazu. Za to sú v súčasnosti zodpovedné obce. Potom, čo drážďanská vláda riskovala a premenila vstupné prijímacie zariadenia pre žiadateľov o azyl na väzenie pre odpieračov, chce tento osudový príklad nasledovať rad ďalších spolkových krajín.

Podľa prieskumu "Welt" vykonaného 16 vládami spolkových krajín chcú Bádensko-Württembersko, Brandenbursko a Šlezvicko-Holštajnsko okrem iného vytvoriť "centrálne zariadenia", do ktorých majú byť v budúcnosti umiestnení "rušiteľa karantény". Nebude to dlho trvať, než sa z toho stane ucelený systém. Ak v tejto pandémii nefunguje nič iné, nikto nie je tak rýchly, aby oklamal nemca, pokiaľ ide o stíhanie a súdny proces s kriminálnymi alebo "asociálnymi" prvky, najmä pokiaľ ide o organizáciu ich núteného umiestnenia, prinajmenšom za predpokladu, že delikventi sú autochtónny obyvatelia - čokoľvek iné by bolo diskriminačné alebo dokonca rasistické.

Tu sa "historické" skúsenosti jasne vyplácajú: Kto by si pomyslel, že bude tak ľahké vrátiť sa do fatálnych priepasťou z dávnych čias? Rovnako ako vtedy, aj dnes, dochádza k oslabovaniu základných práv, k excesom zasahujúceho štátu, opäť s klamlivými "najlepšími úmyslami", pod pečaťou imperatívu a na pseudo-právnom základe. "Civilná ochrana" a "zadržiavanie infekcie" sú magické vzorce, ktoré dnes posväcujú všetky účely.

Avšak ktokoľvek, kto si myslí, že štátne "špeciálna inštitúcie" alebo tábory v iných časoch, v skorších režimoch neboli vždy ospravedlnené melodickými a "alternatívnymi" argumenty (a preto ich dokonca schvaľovali známi právnici), nemá predstavu o histórii.

Prekročená červená čiara

Aj keď sa to v súčasnosti zdá absurdne pritiahnuté za vlasy: izolovať zdravých ľudí ako "zdravotné riziká", pretože sa stavajú proti karanténnym nariadeniam alebo iným obmedzeniam slobody predpísanými na základe falošnej pandémie, nie je v konečnom dôsledku lepším ospravedlnením, ako keď údajní "škodcovia ľudí",  "rebeli" a "podvratníci" boli zavretí v pracovných táboroch, alebo keď "kontrarevolucionári" zmizli v táboroch politickej internácie, alebo keď imigranti z "nepriateľských štátov" skončili počas druhej svetovej vojny v táboroch ochranných väzieb.

Samozrejme stále existujú veľké rozdiely medzi izolačnými zariadeniami Korona a Dachau, Manzanar, Sibír alebo Bautzen. Ale rozhodujúca červená čiara tu už bola prekročená. Akonáhle sú metódy prijaté, podmienky, za ktorých sa používajú, možno stabilne a ticho zmäkčiť. Najprv zavrú karanténnych rozbíjačov, potom narušiteľov kontaktných pravidiel a odmietačov rúšok, koróna demonštrantov - a potom sa v určitom okamihu "zbagatelizujú". Hystéria musí ísť dostatočne ďaleko, strach dostatočne podnecuje. V určitom okamihu sa to nedá zastaviť.

Zdroj: ac24.cz



Mohlo by vás tiež zaujímať
Najčítanejšie