Nemecko: Otec zastrelil svoju manželku, 3 deti a seba po tom, čo zamestnávateľ zistil, že sfalšoval očkovací pas svojej manželky.

12.12.2021 Zdroj: berliner-kurier.de Zahraničie

V prípade rodinnej katastrofy, pri ktorej otec rodiny Devid R. (40) zabil v Senzigu pri Königs Wusterhausen svoje tri dcéry Rubi (4), Janni (8), Leni (10), manželku Lindu (40) a potom sa zabil. Hlavný prokurátor Gernot Bantleon teraz tento motív zverejnil. Podľa jeho samovražedného listu sa bál zatknutia. Bol tam aj strach, že deti jemu a manželke odoberú.

Učiteľ mal podľa listu sfalšovať očkovací preukaz pre manželku. Jej zamestnávateľ, TH Wildau, sa o tom dozvedel. Teraz sa bál zatknutia a straty detí. List našli vyšetrovatelia v rodinnom dome.

Okolnosti činu rýchlo nasvedčovali, že mimo rodiny nie je žiadny páchateľ. V čase činu neboli žiadne známky násilného vstupu, známky bojov alebo prítomnosti tretích osôb. Polícia našla zbraň.

Telá objavili v dome v sobotu popoludní. Miestni obyvatelia zalarmovali políciu. Počas pátrania po stopách bola objavená strelná zbraň, ktorú by bolo možné použiť ako vražednú zbraň. Podľa zistení manžel ani jeho manželka nemali zbrojný preukaz. Správy, že niektoré z obetí boli bodnuté, sa ukázali ako nepravdivé.

„Táto tragédia ma zaráža,“ povedala starostka Königs Wusterhausen Michaela Wiezorek. Jej najhlbšie sympatie patria predovšetkým príbuzným, priateľom a známym.

Bolo zriadené stredisko pastoračnej starostlivosti. „Budeme sa rozprávať so zariadeniami, ktoré tieto deti navštevovali,“ oznámil Wiezorek. Deťom aj opatrovateľom ponúka odbornú pomoc, aby sa dokázali vyrovnať s touto hroznou stratou.

 

Zdroj: berliner-kurier.de



Mohlo by vás tiež zaujímať
Najčítanejšie