Na prahu Velkej americkej revolúcie

17.01.2021 Zdroj: outsidermedia.cz Zahraničie

Spoločnosť 20th Century Fox sa rozhodla odstrániť z druhého filmu "Sám doma" scénku s Donaldom Trumpom

Myšlienka na spätné vystrihnutie Trumpa z hollywoodskych filmov, v ktorých je prítomný, počnúc filmom "Sám doma", je v podstate veľmi sovietska, ideologicky správna a vlastne aj presná, ako švajčiarske hodinky.

Stalin by ju schválil. Dokonca aj Chruščov so Suslovom by ju schválili. Za nich sa u nás niečo také s prenasledovanými stávalo. V pamäti je prepisovanie stránok vo Veľkej sovietskej encyklopédii. Stránok, na ktorých boli články o takých súdruhoch, texty, im venované, sa menili za iné, presne rovnakého rozsahu, litera po litere. A na skupinových i rodinných fotografiách sa ich tváre prekrývali čiernu tušou. Boli nepriateľmi ľudu? No, takže sa o nich v národnej pamäti nemalo nič zachovať.

Iniciatívy strany a súdnych orgánov voči "nepriateľom ľudu" bolo masám uložené podporovať rovnako, ako teraz tie voči Trumpovi podporil urastenejších Culkin hrajúci neposedného chlapca, hlavného hrdinu vyššie uvedeného filmu. Buď filmový malý poserutka vyspel a vyrástol v poserutka skutočného, ​​alebo ho mrazí v chrbte hrôza starého dobrého mccarthizmu vzkrieseného v novej podobe, či sa snažia zaradiť do nových reálií ako americký Pavlík Morozov. Kto sa v tých amerických hviezdach vyzná. Oni v ZSSR nežili, nemajú naše skúsenosti, a zvonku na seba málokto môže na tomto svete naraziť.

Trump je stále ešte prezidentom. Ale s ním a s jeho firmami trhajú kontrakty, ako sa stredovekým porazeným. On už je pária. Dopredu uznaný vinným, odsúdený, a ak ešte neposazen na elektrické kreslo, tak tento nedodělek sa budú snažiť napraviť. Stará dobrá Amerika sudca Lyncha sa nikam nestratila. Je tu, živšie živých, a zase sa chopila moci. Bude páchať len dobro a prinášať ľuďom svetlo najvyššej pravdy, ako to kedysi robil Hitler. Tomu dobru sa málokto môže vyhnúť, a kto to skúsi, toho dobehne a pričiní mu dobro násilím a vrazí mu ich do hrdla spolu so zubami. To predsa je Amerika, decká! Tá vie najlepšie čo a ako. A celá tá stará svoloč, ktorá to tam riadi. A mladá, superbohatá svoloč stojaci za ňou. A v druhom rade tá, z populistických politikov a ľavicových aktivistov, z menšín, ktorá dýcha starcom do chrbta v očakávaní príležitosti, ako po nich prevziať opraty.

Mestská advokátska komora sa rozhodla zbaviť Rudolfa Giulianiho licencie

Rudolfa Giulianiho, znamenitého právnika, bývalého starostu New Yorku v čase teroristického aktu "9/11", ktorý zbavil mesto pouličné kriminality, a teraz sa chystá obhajovať Trumpa pred budúcimi obvineniami, sa mestská advokátska komora rozhodla vylúčiť zo svojich radov a zbaviť licencie. Je zrejmé prečo. On predsa viedol vyšetrovanie korupčných vecí Bidena na Ukrajine, a všetci, ktorí mu tam dávali dôkazy vo veci úplatkov "Burismy" novému prezidentovi USA a v tej dobe Obamovu viceprezidentovi, teraz na svoje prekvapenie padli pod americkej sankcie. Zlodeji, korupčníci a zločinci v Amerike vždy chráni svoje, najmä ak sa ti dostali k vrcholu politickej pyramídy.

Normálny systém: Štát ako mafia. Mimochodom, ak Akadémie vied Tretej ríše zbavila titulu akademika Alberta Einsteina, tak prečo by advokátska komora New Yorku nemohla vykonať analogický krok a zbaviť Rudolfa Giulianiho licencie? O čo sú terajšie americkí náckové lepší ako tí starí, nemeckí? Že ich rasizmus je namierený proti bielym?

No, a v krajnom prípade Trump, Giuliani aj všetci tí, ktorým neumožní žiť v Amerike - môžu odísť do Ruska. Že New York nepotrebuje Trumpová klzisko a stromček? V Moskve sa môže zaoberať tým istým. Alebo v Sankt Peterburgu. Dokonca aj v Soči, vo Vladivostoku alebo na Kryme sa miesto nájde. Hotelový biznis je na Kryme pole neorané, tam je miesto pre všetkých. A navyše, skúsenosti s kasínami má veľké. Môže je, koniec koncov, rozbehnúť v Krasnodarskom kraji a na Ďalekom Východe, u čínskych hraníc. No, a Giuliani sa u nás tiež nebude nudiť. S jeho skúsenosťami s výsluchy skorumpovaných úradníkov na Ukrajine, sa, ak to tak pôjde ďalej, nájde v Rusku toľko práce ... Keď už sa Amerika s Anglickom s půldruhastoletým oneskorením predsa len rozhodli začať u seba svetovú revolúciu presne podľa Marxa, hneď po dosiahnutie vysokej úrovne globalizácie a ako jej výsledok, len bez všetkej tej robotníckej triedy - tak všetky zostávajúce ľudí, normálne a niečo umějící robiť, je možné dostať k nám. My s Číňanmi sme v tom kine už boli, a nemáme najmenší záujem pozerať sa u nás na druhý diel.

Sledovať revolúciu, vrátane americkej, je podstatne lepšia zvonka a porovnávať to, čo sa deje, s prognózami klasikov. To je tá najpríjemnejšia vec, zvlášť pri dobrom bielom víne správnej teploty a sušenom ovocí. Náladu to zlepšuje a uvoľňuje po pracovnom dni.

Autor: Jevgenij Satanovskij (1959) je významný ruský blízkovýchodnej expert, riaditeľ Ústavu východných štúdií, analytik, publicista, moderátor a populárne diskutér, zvaný pre svoj výrazný prejav "Jevgenij Armagedonyč", zakladateľ a jeden z prvých predsedov Ruského židovského zväzu.

Zdroj: outsidermedia.cz



Mohlo by vás tiež zaujímať
Najčítanejšie