Minister Krajniak asi nevie, čo schvaľuje, alebo diskriminácia SZČO, výzva aj pre novinárov – pýtajte sa za nás

10.02.2021 Zdroj: gabo126.blog.pravda.sk Výber z blogov

Zisťoval som si informácie ohľadom tej jeho slávnej podpory. Tak neviem, buď podal zlé informácie, alebo nerozumie tomu, čo schvaľuje. Vraj kto si doplatí odvody za január do 15.februára bude mať nárok na podporu. Samozrejme, zabudol pripomenúť, že len pre toho, kto nemá aj iný príjem. Ten sa totiž žiadateľovi odráta od celkovej sumy. To je však o inom. V TV Krajniak tvrdil, že ak si doplatí SZČO odvody dostane uvádzanú podporu za mesiac január. Prekvapenie prišlo, keď som volal na úrad a tam ma vyviedli z omylu, že už som niekoľký v poradí, čo sa takto pýta. Teda ak si doplatíte odvody do 15. februára, dostanete danú podporu až za február a nie za január, ako spomínal minister. Čas plynie a stále neviem, na čom sme. Ak zaplatím dobrovoľne a nič nedostanem, tak ešte budem v mínuse. 

Pritom ako SZČO, ktorý má aj iný pracovný pomer, pretože asi by sa inak prežiť v súčasnosti nedalo, mi tú spomínanú sumu čistej mzdy odrátajú z pomoci. Teda v skratke. Človek, ktorý sa snaží, je ešte trestaný zato, že pracuje. Priam geniálne riešenie! Otvorená diskriminácia SZČO a podpora veľkých zamestnávateľov. Prečo? Pretože v prípade zamestnanca, ktorý môže pracovať aj u viacerých zamestnávateľov, ktorí na neho dostanú podporu, túto možnosť SZČO nemajú. Celkovo je to neskutočná diskriminácia, ktorú spôsobila táto vláda. Úmyselná likvidácia živnostníkov, či ako tomu máme rozumieť? 

Riešenie malo byť jednoduché. Buď preukázaný obrat deleno 12 v prípade malých živnostníkov a z toho podpora, alebo za predchádzajúci rok a tržby v jednotlivých mesiacoch a podľa toho nastavená podpora do určitej výšky. Zakázali nám už temer všetko, čo nám ešte zostáva?

Už len podpísať referendum!

Aj keď práve so stranami, čo ho predkladajú, veľmi nesympatizujem. Jednoducho, mali tu byť helikoptérové peniaze bez výnimiek a strhávania! Je to diskriminujúce a ponižujúce pre mnohých živnostníkov! Skutočne fuj takejto diskriminujúcej podpore! Ak potrebuje Krajniak pomoc, ja mu pomôžem. Problematike SZČO sa venujem roky!!!

Zdroj: gabo126.blog.pravda.sk



Mohlo by vás tiež zaujímať
Najčítanejšie