Maľujte iba myšlienkami….intendiX umožňuje nový spôsob kreativity!

21.04.2021 Zdroj: gtecmedical.wordpress.com Výber z blogov

Systém intendiX od spoločnosti g.tec obsahuje používateľsky pripravené rozhranie Brain-Computer. Všeobecným účelom je ovládanie počítača bez manuálnej interakcie.

Nedávno bola vydaná aplikácia PAINTING ako najnovší modul intendiX. Umožňuje používateľom kresliť obrázky bez akejkoľvek manuálnej interakcie - iba pomocou myšlienok! Môžete si vybrať rôzne farby, tvary, veľkosti kurzora atď., a preto môžete nechať kreativitu, aby sa uberala správnym smerom!

Jedným z hlavných cieľov tohto produktu je podpora zdravotne postihnutých osôb. IntendiX Painting umožňuje zdravotne postihnutým alebo zdravým ľuďom kresliť bez použitia svalovej aktivity, čo je zábavné a ľahké.

Špeciálne poďakovanie Prof. Dr. Andrei Küblerovej a Adi Hoesleovej, „rodičom“ maľovania mozgu! (pozri www.pingo-ergo-sum.com )

Heide Pfuetzner je paralyzovaná žena, ktorá maľuje silou svojej mysle.

IntendiX PAINTING umožňuje paralyzovanej žene vytvárať digitálne umelecké diela pomocou svojich myšlienok. Jej myšlienky sú pretavené do vizuálneho umenia prostredníctvom systému prepojenia mozog-počítač vyvinutý spoločnosťou g.tec, rovnakou rakúskou spoločnosťou, ktorá vytvorila IntendiX, pravdepodobne najsofistikovanejší systém brain-speller, aký je v súčasnosti k dispozícii.

Obavy niektorých:

Aj keď myšlienka maľovať priamo svojimi myšlienkami je úžasná, znepokojivá je potenciálna vojenská aplikácia. Ako skoro uvidíme drony ovládané mozgom hádzať bomby a zabíjať ľudí?

Niektoré technológie môžu a budú mať zásadný vplyv na ľudský život. Zdá sa, že toto jedna z nich, preto je potrebná rozsiahlejšia verejná diskusia o správnom použití a nesprávnom použití tejto technológie.

Zdroj: gtecmedical.wordpress.com



Mohlo by vás tiež zaujímať
Najčítanejšie