Hodina vlka na Slobodnom vysielači

10.01.2021 Zdroj: nadhlad.com Výber z blogov

Dal som sa po dlhom čase zas nalákať, že dnes bude na Slovenskom vysielači nová relácia, Hodina vlka, kde bude ako hosť Michelko a hlavne bude sa tam hovoriť o prípade Lučanský. Kým toto píšem, ešte stále to prebieha. Takže takto: najprv tam Koróni pol hodinu púšťal zostrihané reči Kolíkovej, Žilinku a podobne, čiže urobil na poslucháča dojem, ako by zdielal ich názor. To prekladal svojimi detinskými poznámkami, typicky pre neho alibistickými. Potom tam vpustil Michelka, ktorý sa klasicky kvalitne zapojil.

Ale následne tam dali druhého hosťa z Čiech, prezývkou Vlk/Vlčko (po ňom je asi relácia pomenovaná) a tomu sa huba zas polhodinu nezastavila. To by nebolo samé o sebe najhoršie, ale daný Čech prirodzene nie je zorientovaný v politickej realite Slovenska, mýlil si mená a podobne. Názorovo sa s ním dá súhlasiť, ale čo nové môže vniesť neinformovaný Čech do slovenských vecí? Okrem toho nie že by zrovna prekypoval bystrosťou, jeho kecy boli vágne, nič originálne. Navyše, keď sa dostal k slovu Michelko, ozývali sa v kanále zvuky otvárania chladničky, pravdepodobne zvuky otvárania plechovky piva alebo niečo podobné, zvuky pitia a podobne. Už som len čakal, kedy tam bude prdieť. Neviem naisto, kto to robil, ale predpokladám, že nie hovoriaci Michelko, a azda ani Koroni.

To naozaj sa slovenské rádio nezaobíde bez takýchto českých expertov? Ja verím, že dotyčný má dobre názory, a že je v Čechách aj aktívny a má nejaké výsledky alebo čo - ale načo je na Slovensku, načo ho potrebuje Koroni? Ak je úroveň Slobodného vysielača (stále) takáto, dobre, ale ma to znova utvrdzuje v tom, že je to tam pod psa minimálne odvtedy, čo odišiel Lichtner.

Neskôr Koróni dal päť minút záznamu reči Tódovej a následne vyskočil na Michelka, aby teraz teda reagoval a vyvrátil Tódovej reči. Ja chápem, že tu bol Koroni ako advocat diaboli, ale prečo preboha až tak aktívne? Prečo sa stále chce hrať na niekoho, kto dáva oficiálnym prestitútom polovicu času? On si nevšimol, že tí ľudia majú svoje masmédia, kde jemu ani inému alternatívcovi nedajú ani minútku? Navyše polhodinu venoval Koróni otázke možnej viny Lučanského vo veciach, v ktorých bol obvinený. Načo Koróni takto špinil pamiatku nešťastného policajného generála? Je naozaj tak blbý a necitlivý?

Keď Vlk odišiel, dostal Michelko konečne dosť priestoru a správne sa rozpálil - azda aj lepšie, ako na svojich vlogoch. Ale aj preto - ten priestor tam mal mať od začiatku. Na záver dal Koróni zas priestor Tódovej, pričom nezabudol vysvetlovať jej názor a malovať to, ako vo väzení skončí Fico a Kaliňák. Aj keď sa k tomu Michelko mohol vyjadriť, ale aj tak bol dojem hotový. Je priam otázne, na koho strane terajší šéf Slobodného vysielača, Boris Koroni.  ktorý svojho času u Havrana v TV sa zaprissahával, že  on a SV nie sú "alternatíva", na koho strane vlastne stojí?

Aha, viem, on je "neutrálny". No práve!

Záver - Slobodný vysielač je stále zrejme prevažne strata času, doslovne kontraproduktívny fenomén na scéne.

Autor: norman

Zdroj: nadhlad.com



Mohlo by vás tiež zaujímať
Najčítanejšie