Ekoteroristi nás stále presviedčajú o globálnom oteplovaní a znižovaní emisií

20.11.2021 Autor: Redakcia Zahraničie

Snehová kalamita paralyzovala značnú časť severovýchodnej Číny a Mongolska. Fujavica prerušila dopravu a zatvorila školy. O život prišiel najmenej jeden človek. Vo vnútornom Mongolsku napadlo najviac snehu za posledných najmenej 50 rokov.

Keď sa krajinou začala preháňať silná studená vlna, severočínske Vnútorné Mongolsko vydalo celkovo 27 červených výstrah pre silné fujavice, čo je najvyšší varovný stupeň v čínskom meteorologickom systéme. Na niektorých miestach zaznamenali najvyššie denné sneženie za posledné desaťročia.

Čína nedávno zasiahla najsilnejšia vlna chladu v tomto roku. Vlna zasiahla severnú časť krajiny so silnými snehovými búrkami. Podľa webovej stránky Weather China od 7. novembra od vnútorného Mongolska, Liaoningu, Ťi-linu, Heilongjiangu až po Peking, Šan-si, Che-pej, Šan-tung a ďalších miestach bolo mierne až silné sneženie, v niektorých oblastiach aj snehová fujavica.

Husté sneženie v Tongliao vo vnútornom Mongolsku začalo 7.11.2021 o 10:00 hodine a trvalo približne 46 hodín, pričom napadlo 81,3 mm snehu. Maximálna výška snehu v Hure Banner je 68 cm, čím sa prekonal historický rekord od roku 1951 a v niektorých oblastiach spôsobil katastrofy.

Kvôli vysokej cene zemného plynu a nedostatočnej dostupnosti v mnohých vidieckych oblastiach sa vykurovanie v severnej Číne stále spolieha na kúrenie uhlím. Keďže cena uhlia je stále veľmi vysoká, a teplota klesá, nastal problém s vykurovaním. Nedávno sa na internete objavilo video, ktoré ukazuje, že bežní ľudia v severovýchodnej Číne a vo vnútornom Mongolsku si nemôžu dovoliť kúrenie uhlím, a tak namiesto toho pália kukuricu.



Mohlo by vás tiež zaujímať
Najčítanejšie