Dodávateľ elektriny prevzal kontrolu nad termostatmi v Colorade počas horúčav

09.09.2022 Zdroj: summit.news Zahraničie

Približne 22 000 domácností v Colorade stratilo schopnosť ovládať svoje termostaty po tom, čo nad nimi počas horúčav prevzala kontrolu energetická spoločnosť.

Po tom, čo teploty vyleteli nad 90 °F (32 °C), zostali obyvatelia zmätení, keď sa pokúsili nastaviť klimatizáciu a našli zamknuté ovládače so správou s nápisom „energetická núdza“.

Xcel pre miestnu spravodajskú stanicu Denver7 potvrdil, že „22 000 zákazníkov, ktorí sa prihlásili do programu Colorado AC Rewards, bolo v utorok na hodiny zablokovaných z ovládania svojich inteligentných termostatov.

"Myslím, že to bolo 90 a bolo to práve počas obdobia špičky," povedal Tony Talarico pre spravodajskú stanicu. "Bolo horúco."

Talarico povedal, že normálne je schopný odstrániť správu o „energetickej núdzi“, ale tentorkát to nešlo. "Takže náš termostat bol uzamknutý na 78 alebo 79 stupňov Faradaya," povedal.

Úplná strata kontroly nad teplotou vášho domova je pravdepodobne jednou z mnohých výhod zelenej energie „Great Reset“, ktorú budú Američania nútení znášať. Tento príbeh je ďalším príkladom toho, ako inteligentné merače vydláždia cestu pre prideľovanie energií. Niet pochýb o tom, že Američania, ktorí ich majú nainštalované, čoraz častejšie nájdu svoje termostaty diaľkovo ovládané na príkaz energetických spoločností, kedykoľvek môže byť vyhlásená pochybná „kríza“.

A ak to znie zle, predstavte si, čo sa stane, ak sa „klimatické uzávierky“ s nulovou zelenou energiou znormalizujú.

Ľudia vo veľkých európskych krajinách už majú svoje termostaty regulované v reakcii na energetickú krízu. V Španielsku na vrchole leta úrady kontroverzne zakázali pokles klimatizácie pod 27 °C (80,6 °F) vo všetkých nebytových budovách vrátane obchodov, kín a kaviarní.

Vysoké pokuty pre tých, ktorí porušia pravidlá, dosahujú až 600 000 eur za „závažné porušenia“.

Podobné pravidlá oznámili aj v Nemecku, Taliansku a Francúzsku.

Čo všetko by ste mali vedieť o „inteligentných“ meradlách spotreby

Viac o smartmetroch a ako sa im vyhnúť sa dočítate na stránkach občianskeho združenia Elektrosmog a zdravie
https://www.elektrosmogazdravie.sk/co-vsetko-by-ste-mali-vediet-o-inteligentnych-meradlach-spotreby/

Zdroj: summit.news



Mohlo by vás tiež zaujímať
Najčítanejšie