Dag Daniš a jemu podobní poloľudia

10.01.2021 Zdroj: nadhlad.com Výber z blogov

Najprv bol Postoj a iná falošná alternatíva, teraz začínajú pribúdať ľudia, ktorí sa vraj zmenili, pochopili. Medzi nimi aj novinár Dag Daniš z Aktualít, ktorý teraz prešiel práve do Postoja, čo má byť tá zmena. Prečo je blbosť predpokladať, že sa ten človek zmenil, že je v jadre nejako dobrý? Ja hovorím, že nie, že  Daniš je možno prešibaný, ale stále len bezcharakterná handra.

Dnes napísal v Postoji článok Prečo Lučanského smrť hýbe Slovenskom. Zahrnul tam nejaké chyby, ktoré podľa neho spravila súčasná vláda v prípade Lučanský ( hlavne chyby takého razenia, ktoré by nemali robiť, ak by boli rovnako vychcaní, ako Daniš). Ale aby náhodou nebol príliš na druhej strane, na začiatku článku akoby zhrnul svoje politické crédo človeka bez chrbtice. Citujem:

Na úvod jedna zásadná poznámka: manévre s pečiatkou „AllForMilan“ sú vrcholne nevkusné a neúctivé k pamiatke Jána Kuciaka.

Hnutia Allfor... sú už bežnou súčasťou života internetovej doby, nik na ne nemá copyright, nemajú žiadnu priamu súvislosť s Kuciakom. Nazývať určité pietne hnutie v mene nebohého Lučanského  za "nechutné" a "manévre", ako Daniš,  môže v tieto dni len mizerná sviňa. Prečo by Lučanského rodina nemala to isté právo, ako rodina Kuciaka? Kde zobral Daniš morálne právo takto sa vyjadrovať?

Novinár Ján Kuciak mal čistý profil, skromný majetok a zavraždený bol preto, že pracoval na odhaľovaní vážnych káuz. Milan Lučanský bol policajt s nadštandardnými majetkovými pomermi a zomrel po tom, čo ho začali trestne stíhať jeho bývalí kolegovia pre podozrenia z korupcie. Kuciak bol bezcenný elév, ktorý podpisoval materiály, ktoré mu dala redakcia alebo ktoré dostal z Prahy. Pracoval len na bulvárnom zarábaní Aktualít na kauzách, tie články nikdy nič nevyriešili, ani neodhalili.

Lučanský bol zaslúžilý policajt a jeho efektívnosť v boji s mafiou nik nikdy nespochybňoval. Jeho majetkové pomery boli bežné, určite nebol na úrovni otrokov v montovniach, ale boli skromné v porovnaní napríklad s Ernestom Valkom, aby sme zostali len u ľudí zavraždených. Vaľko mal styky s mafiou a bol zastrelený doteraz neznámym človekom z neznámych motívov roku 2010. Vaľko bol naozaj ťažký zbohatlík - a predsa nik nikdy nespomínal, že má skutočne podivne veľký majetok, a odkiaľ ho má. Môžu byť bohatí iba niektorí ľudia? Ide Daniš boľševicky kontrolovať a habať majetky? Lučanského nezačali stíhať "jeho bývalí kolegovia", ale bol obeťou politickej boľševickej kampane, ktorú spustil Igor Matovič a jeho banda. Bodka.

Tieto dva prípady nemajú takmer nič spoločné. Možno len to, že jeden aj druhý otriasli spoločnosťou. A mnohí ich zneužívali na politické ciele a politické hry.

Každá vražda človeka má politický aspekt. Písal Dag Daniš pred dvoma rokmi, že vražda Kuciaka je "zneužívaná na politické ciele"? Nie, držal hubu. Tak prečo s tým začína teraz? Odkedy je riešenie smrti človeka vo väzbe politické zneužívanie? Je aj snaha po vyriešení smrti Jozefa Chovanca, ktorého zabili belgický policajti v cele, politické zneužívanie?  

Kuciak nebol vo  väzbe, bol doma, zabili ho najatí vrahovia. Lučanský bol pod ochranou štátu, a tam došlo k sérií zranení,  terorizovania, odopieraním styku s rodinou a inými metódami, ku smrti. To je naozaj rozdiel v politickej zodpovednosti štátu - za Lučanského je naozaj priamo zodpovedný. Kuciaka zabili zrejme pre začatie majdanovskej revolúcie. Jeho prípad bol umelo nafukovaný organizovanými revolucionármi, bol platený ťažkými peniazmi.  Naopak - reakcie národa na smrť Lučanského je čistá sebaobrana pred zlom. Ľudia sú autenticky zhrození, nik ich profesionálne neorganizuje, nik im neplatí mitingy na námestiach, nik neplatí hercov, ako kuciakovskému cirkusu. Kuciak sa za peniaze sám zaplietol s jedovatým hadom a ten ho pohryzol. Lučanský bol politický väzeň a zabili ho.

Trpký koniec

Smrť bývalého policajného prezidenta v cele zasiahla takmer celú slovenskú spoločnosť. Čo je celkom pochopiteľné a správne. Nikto predsa nechcel, aby sa vyšetrovanie a stíhanie policajného exprezidenta skončilo práve takto smutne a nešťastne – správou o samovražde počas prvých týždňov väzby, pri ktorej je veľa pochybností a nezodpovedaných otázok… Menej správne je to, že smrť Lučanského mobilizuje rôzne skupiny radikálov – a že sa na ich čelo tlačia ľudia ako Fico či Kaliňák. Teda tí, ktorí roky robili strechu pre systém korupcie, rozkrádania štátu a privatizácie polície pre „našich ľudí“.

Kto je radikál? Kto dáva Danišovi právo určovať, kto je a kto nie je radikál? To je ako za socialistickej totality, keď režimní hajzli označovali ľudí za triednych nepriateľov. Dokedy to sviniam ako Daniš bude dovolené? A ako môže nejaký politický pisálek označiť verejne akýchkoľvek politikov s úplnou vážnosťou za mafiu?  To nie je nejaké expresívne vyjadrenie, to je vážne mienené tvrdenie o krytí mafie – ale bez akýchkoľvek nie že dôkazov, ale čo len indícií. To je ešte horšie, ako za komunistov. Fico a Kaliňák sú "strecha" pre "rozkrádanie štátu"? Rozkrádanie štátu?? Veď to je už načisto typický boľševistický pojem! Kto na to dal rôznym danišovcom právo? Kam sme sa to vrátili?

Ktorý blbec ešte považuje Daniša za človeka, ktorý pochopil a zmenil svoje zmýšľanie? Nevidíme žiadne pochopenie  a nebudeme vidieť žiadne pochopenie u týchto ľudí. Jediné, čo budeme vidieť, to bude útek potkanov z jednej potápjúcej lode a tlačenie sa do druhej. Aj do našej lode. Hovoril som to už pred rokmi a predpovedám to znova a už je to teda aj tu. Keby som nemal dobrý žalúdok, povedal by som, že je mi z toho na zvracanie. Proste nemám dostatočný výraz, aby som vyjadril zhnusenie z takých ľudí, ako je Dag Daniš.

Viem, že blbci ho budú akceptovať a zas všetko zašpinia a poserú. Zas holubičí národ zaslzí nad hriešnymi synmi.  Ja ale podobných polovične prekotených, týchto poloľudí, už nikdy nebudem akceptovať. Nikam to nevedie, nie je to na nič dobré!

Zdroj: nadhlad.com



Mohlo by vás tiež zaujímať
Najčítanejšie