Čo nás tiež čaká a čo nás neminie alebo ako "Múmia" urobila kríž nad ženským športom v USA

26.01.2021 Zdroj: outsidermedia.cz Zahraničie

Prvý deň svojho prezidentovania podpísal Joe Biden dekrét o prevencii a boji proti diskriminácii na základe rodovej identity alebo sexuálnej orientácie. Od tejto chvíle musí každá škola, ktorá získava federálne financovanie v USA, vrátane takmer všetkých verejných stredných škôl, budú prijímať biologických chlapcov, ktorí sa identifikujú ako dievčatá, do športových tímov dievčat, alebo musia čeliť administratívnym opatreniam ministerstva školstva.

Všetko to začalo zdanlivo neškodným rozhodnutím súdu v Bostock, keď sudcovia rozhodli, že hlava VII zákona o občianskych právach z roku 1964 zakazuje zamestnávateľovi prepúšťať zamestnancov na základe homosexuality alebo "transgenderového statusu". Sudca Neil GORSUCH sa v rozhodnutí prijatom väčšinou v pomere 6 ku 3 snažil objasniť, že rozhodnutie súdu bolo obmedzené na zamestnávanie a nemalo nič spoločné so "sexuálne oddelenými šatňami a pravidlami obliekania", ktoré upravuje hlava IX z roku 1972. A dodal, že rozhodnutie nepredstiera, že rozhodnutie platí pre kúpeľne, toalety, šatne alebo čokoľvek inak podobného.

Nakoniec sa ale všetko zmenilo v úplne idiotské rozhodnutie. "To je koniec," povedala Linda Bladeová, atletická trénerka olympionikov. Bladeová poznamenala, že rodičia dospievajúcich dievčat vo všeobecnosti nemajú záujem sledovať, ako sú ich dcéry demoralizované kvôli do očí bijúce nespravodlivosti zmanipulovanej konkurencie.

"Zmanipulovanej", pretože medzi pohlaviami v súťažení v sile a rýchlosti existuje skutočná priepasť, ktorá sa otvára počas puberty, je trvalá a prakticky neprekonateľná. Keď je pohlavné dospievanie u mužov dokončené, potláčanie testosterónu nemôže potlačiť biologické výhody, ktoré muži majú, ako je väčšie srdce, pľúca a kosti, väčšia hustota kostí, viac okysličenej krvi, rýchlejšie svalové vlákna a výrazne viac svalovej hmoty.

Nie je teda žiadnym prekvapením, že dvaja biologickí "muži", ktorí sa identifikujú ako ženy a ktorí majú povolené súťažiť v atletických súťažiach v Connecticute spolu so ženami "ich vekovej kategórie" a ktorí nikdy v detstve neboli najlepšími šprintérmi (ešte ako "muži") , sa trvalo umiestňujú na prvých miestach v súťažiach ako ženy. Týmto svojím podvodom vylúčili ostatné normálne biologické dievčatá z postupu na regionálne majstrovstvá, zbavili ich tým štipendií a trofejí, a vytvorili rekordy, ktorým sa žiadne dievča nemôže fyzicky jednoducho ani priblížiť.

V stávke nie sú len trofeje, štipendiá a príležitosti. To sú výhody, ktoré šport tak dlho poskytuje mladým ženám - v zmysle sebaúcty, zdravia a kamarátstva s priateľmi. Nejde len o to, že dievčatá, ktoré športujú, majú v škole lepšie známky, je to tiež nácvik vlastností vedúcich osobností, pretože mnohé zo žien vedúcich z rebríčka Fortune 500 boli športovkyne.

Zdroj: outsidermedia.cz



Mohlo by vás tiež zaujímať
Najčítanejšie