Bill Gates varuje pred teroristickými útokmi spôsobenými pravými kiahňami v dobe keď hľadá finančné prostriedky na výskum

13.11.2021 Zdroj: news.yahoo.com Zahraničie

Bill Gates varoval vlády, aby sa pripravili na teroristické útoky na pravé kiahne a budúce pandémie investovaním miliárd do výskumu a vývoja. Pán Gates sa k tomu vyjadril v rozhovore pre Policy Exchange s predsedom užšieho výboru pre zdravotníctvo Jeremym Huntom.

Povedal, že krajiny ako USA a Veľká Británia musia minúť „desiatky miliárd“ na financovanie výskumu a dodal, že hoci to môže byť drahé, mohlo by to viesť k odstráneniu chrípky a prechladnutia.

„Dúfam, že o päť rokov budem môcť napísať knihu s názvom „Sme pripravení na ďalšiu pandémiu“, ale bude si to vyžadovať desiatky miliárd výskumu a vývoja – USA a Spojené kráľovstvo budú súčasťou,“ povedal.

"Pravdepodobne to bude vyžadovať asi miliardu ročne, kým sa vytvorí pracovná skupina pre pandémiu na úrovni WHO, ktorá vykonáva dohľad a v skutočnosti robí to, čomu hovorím 'hry so zárodkami' tam, kde cvičíte."

Zakladateľ Microsoftu navrhol, že „zárodočné hry“ by mohli pripraviť národy na bioterorizmus, akým sú napríklad útoky kiahní na letiskách. Gates varoval, že epidémie spôsobené bioterorizmom môžu byť horšie ako tie prirodzene sa vyskytujúce.

Oper8cia Dark Winter: Bioterrorism Udalosť pravých kiahní 2001

Cvičenie Dark Winter, ktoré sa konalo na Andrews AFB, Washington, DC, 22. – 23. júna 2001, zobrazilo fiktívny scenár zobrazujúci skrytý útok kiahní na amerických občanov. Scenár je stanovený v troch po sebe nasledujúcich zasadnutiach Národnej bezpečnostnej rady (NSC) (segmenty 1, 2 a 3), ktoré sa konajú v priebehu 14 dní. Bývalí vysokí vládni úradníci hrali úlohy členov NSC reagujúcich na vyvíjajúcu sa epidémiu; zástupcovia médií boli medzi pozorovateľmi týchto falošných stretnutí NSC a hrali sa na novinárov počas tlačových konferencií podľa scenára.
https://www.centerforhealthsecurity.org/our-work/events-archive/2001_dark-winter/

 

Zdroj: news.yahoo.com



Mohlo by vás tiež zaujímať
Najčítanejšie