Biden odovzdáva právomoci viceprezidentke Kamale Harris, údajne podstúpi kolonoskopiu. Že by už Biden splnil účel a prišiel jeho čas?

19.11.2021 Zdroj: thebl.com Zahraničie

Americký prezident Joe Biden v piatok 19. novembra dočasne odovzdal právomoci viceprezidentke Kamale Harris, zatiaľ čo sa podrobil rutinnej kolonoskopii, informoval The Hill.

Biden podstupuje zákrok v lekárskom stredisku Walter Reed Medical Center v rámci každoročnej lekárskej prehliadky, uviedla vo vyhlásení tlačová hovorkyňa Bieleho domu Len Psaki.

„Rovnako ako v prípade prezidenta Georgea W. Busha v rokoch 2002 a 2007 a v súlade s postupom stanoveným Ústavou odovzdá prezident Biden na krátku dobu, kedy bude v narkóze, právomoci viceprezidentca, tá bude počas tejto doby pracovať zo svojej kancelárie v západnom krídle." - uviedla Psaki.

Biely dom uviedol, že písomné zhrnutie lekárskej prehliadky 78-ročného Bidena zverejní v piatok popoludní.

Bidenova kolóna prišla do Národného vojenského zdravotníckeho strediska Walter Reed skoro ráno.

Podľa webových stránok Mayo Clinic je kolonoskopia vyšetrenie, ktoré slúži na odhalenie zmien alebo abnormalít v hrubom čreve a konečníku a netrvá dlhšie ako dve až tri hodiny, pokiaľ nie sú nájdené žiadne abnormality.

Procedúra sa používa na vyšetrenie možných príčin bolestí brucha, krvácanie z konečníka, chronickej zápchy, chronickej hnačky a ďalších črevných ťažkostí a slúži aj ako metóda skríningu rakoviny hrubého čreva.

Zdroj: thebl.com



Mohlo by vás tiež zaujímať
Najčítanejšie