Barcelonská hviezda Sergio Aguero (33) emocionálne oznámil odchod do dôchodku po diagnostikovaní srdcového ochorenia

15.12.2021 Zdroj: goal.com Zahraničie

Argentínsky útočník sa po vážnych zdravotných problémoch rozhodol zavesiť kopačky, čím ukončil svoju slávnu 18-ročnú kariéru.

Hviezda Barcelony a Argentíny Sergio Aguero oznámila svoj odchod do dôchodku pre poruchu srdca.

Aguero sa presťahoval na Camp Nou na bezplatný prestup v lete po jeho odchode z Manchestru City, pričom predchádzajúcich 10 rokov svojej kariéry strávil na Etihad Stadium.

Zranenie lýtka spôsobilo, že 33-ročný hráč zmeškal začiatok sezóny v Barce a za klub odohral iba päť zápasov, kým ho vážne zdravotné problémy vyradili z hry na neurčito.

Čo bolo povedané?

Aguero na oficiálnej tlačovej konferencii na Camp Nou potvrdil svoje srdcervúce rozhodnutie zavesiť si kopačky namiesto toho, aby riskoval a pokračoval v hre.

"Táto konferencia má oznámiť, že som sa rozhodol prestať hrať profesionálny futbal," povedal. Je to veľmi ťažký moment. Rozhodnutie, ktoré som urobil, je pre moje zdravie [a súvisí s] problémom, ktorý som mal pred mesiacom a pol. Bol som v dobrých rukách so zdravotníckym personálom.

"Rozhodol som sa pred 10 dňami po tom, čo som urobil všetko pre to, aby som mal nejakú nádej, že budem hrať ďalej. Som veľmi hrdý na svoju kariéru. Vždy som sníval o profesionálnej kariére, odkedy som sa prvýkrát dotkol lopty v piatich rokoch."

„Chcem sa poďakovať Atléticu Madrid, ktoré mi dalo šancu, keď som mal 18 rokov, a Manchestru City, každý vie, čo cítim v City a ako dobre sa tam ku mne správali. Odídem so vztýčenou hlavou. Neviem, čo ma čaká v ďalšej časti môjho života. Viem však, že mám ľudí, ktorí ma milujú. Vždy si budem pamätať tie úžasné veci."

Zdroj: goal.com



Mohlo by vás tiež zaujímať
Najčítanejšie