Akcie Twitteru se propadly po zablokování Trumpova účtu

11.01.2021 Zdroj: ac24.cz Zahraničie

O 10:44 SEČ klesli akcie spoločnosti v predobchodnej fázy o 7,89 percenta na 47,42 dolárov. O niekoľko minút potom pokles dosiahol 8,3 percenta.

Pripomíname, že sociálna sieť Twitter 9. januára trvalo zablokovala účet úradujúceho prezidenta Donalda Trumpa, a to kvôli "riziku ďalšieho podnecovanie k násiliu". Predtým v januári zablokovali Trumpovi prístup k účtu aj sociálne siete Facebook, Instagram a ďalšie, a to na rôzne dlhú dobu. Dôvodom sa stalo vyhlásenie prezidenta k účastníkom protestov, ktorí 6. januára vtrhli do Kapitolu.

K spomínaným nepokojom došlo v deň, keď Kongres USA schvaľoval výsledky uplynulých prezidentských volieb. Priaznivci úradujúceho a porazeného prezidenta Donalda Trumpa zaútočili na Kongres USA, čo viedlo k prerušeniu zasadania Kongresu a evakuáciu kongresmanov. Rokovanie bolo obnovené až večer a trvalo takmer do rána.

Uvádza sa, že keď Kongres schvaľoval výsledky prezidentských volieb, Trump usporiadal meeting pre svojich priaznivcov vo Washingtone a vyzval ich, aby išli ku Kapitolu "pomáhať slabým republikánom". Práve po tomto jeho vyhlásení dav priaznivcov prezidenta obliehal Kapitol, vnikol do budovy a spôsobil v nej pogrom. Počas týchto protestov zomrelo päť ľudí a vyše päťdesiat ich bolo zadržaných.

Zdroj: ac24.cz



Mohlo by vás tiež zaujímať
Najčítanejšie