Tomáš Taraba (Život - NS) jeho pochybná minulosť a prepojenie na SMER-SD

25.07.2021 Zdroj: idemvolit.sk / René Balák Slovensko

Vyšetrovanie vraždy Jána Kuciaka prinieslo mnoho odhalení. Jedno z nich sa usilujú novinári dôsledne utajiť. Ide o to, že okrem Daniela Lipšica a Romana Kvasnicu bol zdrojom únikov informácií z vyšetrovacieho spisu a ich expedovania do médií mafián Peter Košč. Jeho priamymi a nepriamymi spojencami v médiách sú Monika Tódová, Roman Cuprik, Ján Krempaský, Jana Šimíčková, Pavel Knapko a ďalší.

Profil mafiána môžeme okrem mnohých iných ukazovateľov zostaviť aj pomocou mapovania jeho obchodných partnerov. V prípade Petra Košča sú z tohto pohľadu zaujímaví najmä dvaja páni. Marek Trajter a Tomáš Taraba.

V službách nájomného vraha

Marek Trajter si objednal u Róberta Lališa alias Kýbla, bossa gangu sýkorovcov, vraždu podnikateľa Romana Deáka. Zadávateľ tohto zavrhnutiahodného skutku na rozdiel od vykonávateľov nesedí vo väzení iba preto, lebo v jeho prípade uplynula premlčacia lehota. Pán Trajter vinu na smrti Romana Deáka priznal tým, že nevyužil možnosť podstúpiť súdne konanie, v ktorom by mohol dokázať opak. V prípade, že by ho súd aj formálne uznal za vinného, vzhľadom na premlčaciu lehotu by nemohol pristúpiť k jeho potrestaniu. Marek Trajter si aj tak radšej zvolil taktiku mŕtveho chrobáka, dúfajúc, že jeho podiel na vražde Romana Deáka bude zabudnutý.

Peter Košč mal s Marekom Trajterom v minulosti pomerne čulé obchodné aktivity. Okrem neformálnych kšeftov obaja pôsobili vo firmách FC Petržalka 1898, a. s., TK ESTATE, s. r. o., TK LOGISTIC I., s. r. o., TK LOGISTIC II., s. r. o., a TKO finance, s. r. o.

Spájal ich však aj spoločný priateľ, už spomínaný mafiánsky kapitán Róbert Lališ.

Ako príslušník SIS v legalizácii mal Peter Košč oficiálne na starosti spravodajské rozpracovanie pána Lališa/Kýbla. Realita sa od pôvodného zadania výrazne vzdialila. Peter Košč za príslušný honorár zabezpečoval Kýblovi spravodajskú ochranu, vrcholom ktorej bolo vyzradenie skutočnosti, že sa proti bossovi sýkoriek pripravuje príkaz na zadržanie. Aj preto sa podarilo Róbertovi Lališovi utiecť do zahraničia. Vypátranie miesta Kýblovho pobytu trvalo niekoľko rokov.

Toto všetko by si Peter Košč nemohol dovoliť, keby nemal plnú dôveru a podporu vtedajšieho riaditeľa SIS Jozefa Magalu, ako aj vysokých funkcionárov Policajné zboru, patriacich tak do okruhu nominantov Daniela Lipšica, ako aj Roberta Kaliňáka.

Tomáš Taraba je podvodník, ktorý sa dostal aj vďaka kampani Kuffovcov do politiky. Jeho minulosť je plná napojení na podvodníkov a firmy zarábajúce na podivných tranzakciách milióny...

Kontakty na Lipšica a KDH

Po zadržaní Róberta Lališa sa začal Peter Košč od era Mareka Trajtera verejne dištancovať. Avšak v skrytosti mu pomáhal. Počas súdu v trestnej veci vraždy Romana Deáka mu zabezpečil špičkový právny servis v osobe Evy Mišíkovej, bývalej prokurátorky odboru osobitného určenia Generálnej prokuratúry.

Peter Košč oslovuje doktorku Mišíkovú familiárne pani Evička. Družné vzťahy s ňou pestoval už počas jej pôsobenia na Generálnej prokuratúre, a to aj vtedy, keď on pomáhal bossovi a mnohonásobnému vrahovi Kýblovi a ona vraj s čistým štítom zatvárala mafiánov. Okolnosť, že prvým klientom advokátky Evy Mišíkovej po odchode z prokuratúry sa stal práve mafián Marek Trajter, šokovala nielen laickú, ale aj odbornú právnu verejnosť. Intervencia Petra Košča a generózny honorár nového mandanta sú argumenty, vplyvom ktorých kapituluje aj profesionálna česť Evy Mišíkovej.

Mimochodom, pani doktorka zastupovala v trestnej veci usmrtenia bezbranného chodca na priechode pre chodcov bývalého ministra vnútra Daniela Lipšica. Vďaka jej kontaktom Krajská prokuratúra v Bratislave upustila od dlhoročnej praxe navrhovať nepodmienečné tresty v prípadoch dopravných nehôd, následkom ktorých prišlo k smrti chodca zrazeného na priechode. (tu si treba položiť otázku, či jej obhajovanie nebolo v prospech Lipšica...)

Kamarát a práčka peňazí Tomáš Taraba (KDŽP)

Je čas povedať si pár slov o Tomášovi Tarabovi, ďalšom obchodnom partnerovi mafiána Petra Košča. Ich obchodné vzťahy sú skutočne rozsiahle. Spoločne pôsobili alebo dodnes pôsobia v spoločnostiach LIBRI, s. r. o., MODRÁ GUĽA, s. r. o., TK Advisory, s. r. o., TK Develop, s. r. o, TK Finance, s. r. o., TK Groupe, a. s., TK LOGISTIC I., s. r. o., TK LOGISTIC II., s. r. o., TK Promotion, s. r. o., TK Shops, s. r. o., TKO finance, s. r. o., TK Publishing, s. r. o., TLP media plus, a. s., Vestram Software, s. r. o., Vestram Vision, s. r. o.

Taraba a jeho prepojenia na KDH
V niektorých firmách sa dokonca stretávajú páni Košč, Trajter a Taraba v trojici, ale to nie je až také podstatné. Dôležitejšie je vedieť, že Tomáš Taraba je úplne odlišný typ obchodného partnera ako Marek Trajter. Má nielen skutočné obchodné nadanie, ale aj schopnosť urobiť zo sivých, dokonca aj z čiernych peniaze biele. Pravdepodobne preto si ho vyhliadli niektoré bývalé špičky KDH, aby im opucoval peniaze nadobudnuté ťažko vysvetliteľným spôsobom.

Tento typ biznisu sa vyznačuje okrem iného aj tým, že „čističovi“ ostávajú v rukách nemalé sumy v hotovosti ako provízia za poskytnuté služby. A tak Peter Košč od svojho dôverčivého spoločníka vedel, že v trezore Tomáša Tarabu je permanentne deponovaný milión dolárov. Ba niekedy aj viac.

Peter a Kýblove opice

Peter Košč by sa k tejto sumičke rád dostal, a preto nahováral niekoľkých ľudí, aby naplánovali a uskutočnili v dome Tomáša Tarabu lúpežné prepadnutie. Navrhoval, že ak jeho spoločník nebude chcieť lúpežníkom prezradiť prístupový kód k sejfu, stačí mu odrezať jeden prst a potom im vydá celý jeho obsah. Zatiaľ sa nenašiel nikto dostatočne šialený na to, aby plán pána Košča uskutočnil, ale prinajmenšom dvaja z oslovených o jeho nevšednom nápade informovali.

Kriminálne-podnikateľský a podnikateľsko-kriminálny modus operandi Petra Košča bude predmetom ďalšej časti správy o človeku, ktorý si z viacerých novinárov urobil ochotníckych pešiakov v podlých schémach. Už teraz však možno konštatovať, že jeho spôsob života a obživy nie je bez rizika, a preto od vraha a mafiánskeho bossa Kýbla dostal nielen peknú hŕbu peňazí, ale aj po ňom zdedil ochranku. Cvičené opice na lámanie kostí a príležitostné vraždenie ľudí.

Už viacerým na Slovensku je známe, že KDH je strana plná podvodníkov s množstvom podivných prepojení a kšeftov.

Zdroj: idemvolit.sk / René Balák



Mohlo by vás tiež zaujímať
Najčítanejšie