Redaktor TV JOJ o manipulatívnom naratíve prichádzajúcej katastrofy v nemocniciach kvôli koronavírusu

14.01.2021 Zdroj: infovojna.sk Slovensko

Reportér TV JOJ Anton Adamčík zverenil 5. januára komentár k jeho reportáži o situácii v zdravotníctve na Slovensku:

Pred niekoľkými dňami zopár našich verejne známych odborníkov "bilo na poplach", že prichádza katastrofa "slovenské Bergamo", že je potrebné chystať poľné nemocnice, ľudí už nemajú kam dávať, nemocnice sú naplno obsadené. Keď to povedia uznávaní odborníci, tak to asi bude pravda.

Dostal som za úlohu o tom urobiť reportáž. Oslovil som kolegov z regiónov, aby urobili krátke vstupy o situácii v nemocniciach. Na moje prekvapenie PO,KE,BA, NZ, ale aj malé nemocnice na východe krajiny mali dostatočné rezervy a keby bolo potrebné, rýchlo dokážu reprofilizovať ďalšie oddelenia. Naplnenosť veľkých nemocníc od 20 do 60%. Moja reportáž vyznela ako u idiotov. V zahlásení odkaz odborníkov o katastrofe, fakty v reportáži v rozpore s tým. Včera sme overovali dezinfo o tom, že v KE vraj zachranári nemajú kyslík pre pacientov, potom, že KE nemocnica nemá lôžka. S kyslíkom žiadny problém, 70 lôžok voľných.

 

Dnes mi padol do oka graf vývoja kĺzavého mediánu za posledný mesiac - klesol z cca 3000 na 2000, a to sa snažili testovať odušu. Index pozitivity je síce vyšší ako pred mesiacom, ale posledné dva týždne sa drží viac-menej stabilne. Panika s okamžitým lockdownom nezodpovedá vývoju nákazy. Väčšina ľudí nadáva na vládu, lebo ona tie nepríjemné kroky robí. To áno. Ale nie tie dáta. Tie čísla, krivky, analýzy nevyrába ona, za tým je skupina známych odborníkov prepojených na vývoj a výrobu PCR testov.

Tieto testy generujú počty pozitívnych, aké si kto zaželá. Odhad 70-90% pozitívnych nešíri infekciu. V tejto chvíli neviem, prečo nadsadzujú počty pozitívnych, vyrábajú definformácie a klamú do očí, keď ich odhalíte. Naozaj neviem. Možno zo strachu, možno pre pocit moci, politická pomsta, možno cynizmus, možno len pre test kritického myslenia, naozaj neviem. Viem, však že znervóznejú, ak im kladiem nepríjemné otázky, alebo ich usvedčujem z klamstva. Niečo tu fakt nesedí.

Adamčík svoj príspevok neskôr zmazal, ale v komentároch svoje celé vyjadrenie potvrdil.

Zdroj: infovojna.sk



Mohlo by vás tiež zaujímať
Najčítanejšie