Požiare skládok v prvom polroku 2021

19.06.2021 Autor: PBP Slovensko

14. 06. 2021 Kalná nad Hronom

Po príchode na miesto udalosti hasiči zistili, že plamene zachvátili odpad a pneumatiky nachádzajúce sa na skládke. Požiar zasiahol plochu v dĺžke približne 60 metrov. Na mieste udalosti sú profesionáli z Levíc, Želiezoviec, Zlatých Moraviec a Nitry, Závodného hasičského útvaru Mochovce, dobrovoľní hasiči z obcí Kalná nad Hronom a Vráble, ktorí sa momentálne snažia požiar dostať pod kontrolu.

07. 06. 2021 Nitra

Horela nelegálna skládka odpadu. Policajti preverovali oznam o zápachu zhoreniska na Súľovskej ulici. Išlo o požiar nelegálnej skládky rôzneho odpadu. Hliadka zabezpečila, aby sa oheň ďalej nerozširoval a privolala hasičov.  https://www.nitra.sk/zobraz/obsah/33491

03. 06. 2021 Budmerice

Po príchode na miesto udalosti hasiči zistili, že požiar vypukol na skládke nebezpečného odpadu. Obec Budmerice privolala aj chemické laboratórium z Nitry. Obyvateľov vyzvala, aby si pozatvárali okná a ak je to možné, zdržiavali sa dočasne v interiéri.  Požiar na skládke vznikol aj v rokoch 2019 a 2020. Skládku prevádzkuje spoločnosť Istrochem Reality, a.s.

02. 05. 2021 Kostolné v okrese Myjava

Po príchode na ohlásené miesto bolo zistené, že ide o požiar skládky odpadu, ktorý sa na mieste udalosti pokúšal pomocou bagra zahrnúť a následne uhasiť miestny zamestnanec. Myjavskí hasiči zasahujúci v dýchacích prístrojoch nasadili za účelom lokalizácie požiaru jeden vysokotlaký prúd. Následne pomocou termovíznej kamery priebežne monitorovali celý priestor požiariska a postupne likvidovali lokálne ohniská. Počas zásahu príslušníkom HaZZ asistoval aj zamestnanec skládky, ktorý požiarisko postupne zahŕňal bagrom.
https://www.minv.sk/?hasicitrencin&sprava=poziar-skladky-odpadu-pri-obci-kostolne

20. 3. 2021 Zohor na Záhorí

Keďže oheň vznikol v blízkosti veľkej skládky a horel najmä suchý trávnatý porast na asi 100 hektároch, k výraznejším škodám nedošlo



Mohlo by vás tiež zaujímať
Najčítanejšie