Otvorený list generálnemu prokurátorovi Marošovi Žilinkovi

21.11.2021 Zdroj: zsi-korene.sk Slovensko

20. novembra 2021, Sučany

Vážený pán generálny prokurátor Dr. h. c. JUDr. Maroš Žilinka, PhD.,

píšem Vám ako jednému z mála vo výkone štátnej moci, do ktorého ešte vkladá nádej – podľa môjho odhadu – väčšia časť občanov Slovenskej republiky. Vzhľadom na skutočnosť, že Vaše kroky kritizujú tendenčné médiá hlavného prúdu a tiež politické mimovládne organizácie, ktorých cieľom je narúšať stabilitu suverénnych štátov sa nazdávam, že na rozdiel od iných nemáte spoločného chlebodarcu. 

Máte dostatok podnetov od organizácií aj jednotlivých občanov a určite aj sám viete vyhodnotiť z diania v našej spoločnosti, že spravodlivosť a sloboda nám na Slovensku utekajú pomedzi prsty a vládne kruhy zavádzajú segregáciu obyvateľstva a nastoľujú totalitu.

Denne sme svedkami diskriminácie, nátlaku a apartheidu, ktoré by mali byť podľa platného právneho stavu v Slovenskej republike trestané! Denne je zneužívaná právomoc verejných činiteľov!

Poučme sa konečne z dejín a zastavme nebezpečné smerovanie Slovenskej republiky v zárodku, ak vieme, že predchádzajúce totalitné ideológie tiež začínali „nevinnou“ diskrimináciou obyvateľstva či už na základe rasy alebo politického presvedčenia, až kým neprerástli do tragédií s obludnými následkami.

Upokojeniu spoločnosti by pomohli rýchle a rozhodné kroky, ktorými by ste ukázali, že sa nedáte zastrašiť žiadnou organizovanou zločineckou skupinou. Ak nebudete konať okamžite, je možné, že sa skorumpovaným a vydierateľným politickým predstaviteľom pomocou médií podarí naplniť svoje zvrátené predstavy. Otvorene sa hovorí o odmietaní zdravotnej starostlivosti a vylúčení zo spoločnosti tých, ktorí vyjadrujú obavy o svoje zdravie a zamietajú vpravovať do svojho tela cudzie látky, za ktorých negatívne účinky nikto neprevezme zodpovednosť.

Štátna moc je očividne zneužívaná na rozklad Slovenskej republiky. Vyjadrovali sme sa a obracali na štátnych predstaviteľov ako zástupcov právneho štátu už niekoľkokrát, no zdá sa, že zbytočne. Podľa skutkov načúvajú nie svojim občanom, ale niekomu úplne inému. Niekoľkonásobné snahy o započatie spoločného dialógu v mediálnom verejnoprávnom priestore, ktorým by sa vyhrotená situácia upokojila ostali v rámci „demokracie“ odignorované. Svoj postoj k najvyšším štátnym predstaviteľom vyjadrujeme pravidelnými protestmi. Vyčerpali sme množstvo možností na vyjadrenie svojej nespokojnosti…

Vážený pán generálny prokurátor. Žiadam Vás, aby ste urobili všetko pre nastolenie spravodlivosti v Slovenskej republike ešte kým to je možné. Konajte odvážnejšie a ráznejšie a zabráňte tomu, do čoho nás ženie väčšina štátnych predstaviteľov a k čomu sa čím ďalej, tým viac schyľuje.

S úctou,

 Ing. Branislav Čech – predseda

Združenie slovenskej inteligencie

Zdroj: zsi-korene.sk



Mohlo by vás tiež zaujímať
Najčítanejšie