O Matici slovenskej si nárokuje rozhodovať poslanec maďarskej národnosti za OĽaNO a rozmach maďarského revizionizmu

31.10.2021 Zdroj: zsi-korene.sk Slovensko

Napriek tomu, že menšinové maďarské strany nie sú zastúpené v NR SR, maďarský revizionizmus nespí, naopak, je mimoriadne aktívny. Najnovšie, s nehoráznou drzosťou si nárokuje rozhodovať o Matici slovenskej akýsi poslanec maďarskej národnosti za OĽaNO. Práve tento poslanec s extrémistickými iniciatívami podáva návrh zákona o Csemadoku, na základe ktorého bude toto občianske združenie prijímať pravidelný štátny príspevok! Budúci týždeň sa bude o novele rokovať v NR SR. V relácii budeme hovoriť aj o činnosti a pozadí tejto organizácie podozrivej z protištátnych aktivít.

V NR SR prednedávnom nenápadne prešli novely zákonov, ktoré posunuli o ďalší krok južné územia SR k nezávislosti. Menšinoví zástupcovia ohlásili vznik novej politickej strany – Aliancia s revizionistickým programom, najmä zrušením Benešových dekrétov a zmenou územno-správneho členenia v prospech iredentistických cieľov. Zároveň, u nás toľko vychvaľovaná politika a akčnosť maďarského premiéra Orbána zaútočili na pozemky SR.

Prečo sa žiadne štátne orgány v SR nevenuje sledovaniu revizionistickej činnosti menšinových strán a maďarskej politickej scény, prečo SR už dlhé desiatky rokov rezignuje na túto vážnu problematiku ohrozujúcu územnú celistvosť SR? V relácii budú hostia informovať o faktoch a súvislostiach menšinovo-maďarskej politiky, o ktorých sa takmer nehovorí.

 

Zdroj: zsi-korene.sk



Mohlo by vás tiež zaujímať
Najčítanejšie