Naša posledná možnosť je masívny, široký a intenzívny občiansky odpor. Fašizmus neporazíte tak, že zanesiete trestné oznámenie na Gestapo, ani tak, že budete podávať žaloby na súdy ovládané fašistami

14.11.2021 Zdroj: Facebook, Badatel.net Slovensko

V stredu 10.11.2021 schválila vláda nové drakonické obmedzenia zamerané na diskrimináciu a segregáciu neočkovaných ľudí. Tie následne Národná rada SR expresne rýchlym spôsobom počas štvrtku a piatku prerokovala a napokon aj schválila.

Mnohí si neuvedomujú závažnosť toho, čo sa v skutočnosti stalo. Jedným z najlepších spôsobov objasňovania vecí je poukázanie na podobné príklady alebo prirovnanie k známym situáciám.

Na Facebooku sme objavili zaujímavý status v češtine, ktorý je na tento účel priam stvorený. Preložili sme ho do slovenčiny a rozhodli sa publikovať vo forme článku.

Odkaz Osvienčimu pre dnešnú dobu

Dnes som sa vrátil z komplexu Auschwitz-Birkenau (Osvienčimu).

Bol som tam síce už tretíkrát, ale až dnes som si pri výklade uvedomil niekoľko zaujímavostí, ktoré som predtým toľko nevnímal.

  1. Až 90 percent občanov Nemecka schvaľovalo reštrikcie pre Židov, pretože boli „nebezpečím pre spoločnosť“.
  2. Najprv prebiehalo vyhladzovanie tak, že Židov poslali „k lekárovi pre injekciu“, on im pichol injekciu so slovami, že sa im teraz uľaví a za pár minút zomreli.
  3. V uvedenom tábore pracovalo cez 40 lekárov. Všetci do jedného sa niekoľko rokov sústavne venovali masovému vyvražďovaniu a pokusom na ľuďoch.
  4. V tábore panovala „mentalita poslušnosti“ až do oslobodenia. Pocit, že keď budem lojálny k tomu, kto ma väzní, tak že bude lepšie. (Zaujímavá paralela s Matovičovým „Dobre bude“.)
  5. Každý, kto sa pri vstupe do „spŕch“ pokúsil o odpor, bol spacifikovaný nielen miestnym kápom a esesákmi, ale otočili sa proti nemu aj samotní Židia so slovami: „Veď to s nami myslia dobre, ideme sa konečne umyť!“
  6. Až do posledného dychu Židia s Nemcami hrali uvedenú hru na „presťahovanie sa, dočasné riešenie, obetu pre spoločnosť, nastúpenie na vlak, sprchovanie sa“. Nikto nespochybňoval pravdivosť celého projektu.
  7. Násilne sa rozdeľovali rodiny. Ľudia, ktorým sa to stalo, neprotestovali. Ani slovne.
  8. Tábor bol prelezený práskačmi a udavačmi tak veľmi, že vzbura bola nemožná. Ľudia sa otočili radšej jeden proti druhému, než proti utláčateľom.
  9. Ak sa niekomu podarilo utiecť (nie priamo z tábora, ale z prác, ktoré vykonávali cez deň) a upozorňoval na tento problém, bol označený za blázna. „Niečo také sa predsa nemôže stať.“
  10. Pri súdnych procesoch po vojne bolo najčastejšou obhajobou to, že dotyčný človek len robil svoju prácu. Len počúval príkazy a nariadenia.

Ten, kto zabudol svoju minulosť, tak je odsúdený si ju znovu prežiť. Už sa konečne prebuďte, lebo inak sa za chvíľku za vami zavrú dvere od dobytčiaka!

Záver

Fašizmus nebola len tá konečná fáza zabíjania počas vojny. Fašizmus boli aj počiatky pred vojnou, kedy sa Židia zatiaľ „len“ diskriminovali, segregovali a utláčali. Nepodceňujme tieto jasné historické paralely s dneškom, inak veľmi zle dopadneme!

Fašizmus musí byť zastavený na začiatku, inak narastie a potom ho už pôjde poraziť len za cenu obrovských obetí. Nech je nám Druhá svetová vojna mementom!

Fašizmus neporazíte tak, že zanesiete trestné oznámenie na Gestapo. Ani tak, že budete písať sťažnosti na fašistické úrady alebo podávať žaloby na súdy ovládané fašistami.

Jediná možnosť, ktorú máme, je vzbúriť sa proti súčasnému režimu.

Momentálne už míľovými krokmi valiaci sa fašizmus zastaví len masívny, široký a intenzívny občiansky odpor. Masívny v zmysle množstva zapojených ľudí, široký v zmysle množstva frontov, na ktorých sa bude bojovať a intenzívny v zmysle dôraznosti a sily vykonávaných akcií.

Buď fašizmus odstránime my, alebo fašizmus odstráni nás! Inej cesty niet. Povstaň Česko a Slovensko! Mor ho!

Zdroj: Facebook, Badatel.net



Mohlo by vás tiež zaujímať
Najčítanejšie