Markizáčka Gitka: "Do kedy budú antivaxeri slušných ľudi ohrozovať?" a Hamran sa chystá vyznamenať policajtov, ktorí brutálne spacifikovali zdravotne postihnutého muža bez nasadeného rúška

03.11.2021 Zdroj: Infovojna.sk Slovensko

Policajný prezident Štefan Hamran sa zároveň pochválil, že policajti budú vzhľadom na právnu bezvedomosť vybavení kartičkami, ako majú konať. Hamran sa chystá vyznamenať policajtov, ktorí brutálne spacifikovali zdravotne postihnutého muža bez nasadeného rúška.

Jeden z diskutujúcoch napísal na krok vyznamenať policajtov, ktorí zakročili proti invalidovi v Prievidzy:

Nie je to nahodou schvaľovanie trestneho činu?

§ 338 Schvaľovanie trestného činu
(1) Kto verejne schvaľuje trestný čin alebo verejne vychvaľuje pre trestný čin jeho páchateľa, potrestá sa odňatím slobody až na jeden rok.
(2) Rovnako ako v odseku 1 sa potrestá, kto v úmysle prejaviť s trestným činom súhlas
      a) páchateľa alebo osobu jemu blízku odmení alebo odškodní za trest, alebo
      b) zbiera prostriedky na takú odmenu alebo odškodnenie.

Dočasný policajný prezident Štefan Hamran uviedol v televízii Markíza, že sa chystá odmeniť policajtov, ktorí v Prievidzi brutálne spacifikovali muža bez rúška. Muž na videu vošiel na okresný úrad bez rúška a s barlou. Policajti ho vyviedlo von spôsobom, ktorý väčšine ľuďom prišiel brutálny. Miestami muža ťahali po zemi. Hamran sa teraz chystá týchto policajtov vyznamenať. Podľa neho sa títo policajti dokázali postaviť neprispôsobivému občanovi. Ten mal vraj v minulosti už dočinenia s verejným činiteľom. Policajný prezident sa zároveň pochválil, že policajti budú vzhľadom na právnu bezvedomosť vybavení kartičkami, ako majú konať.

Viac vo videu:

Zdroj: Infovojna.sk



Mohlo by vás tiež zaujímať
Najčítanejšie