Budú sa sprísňovať podmienky uchádzačov o prácu, čoskoro vás nemusia prijať do štátnej správy alebo nebudete môcť byť minister

18.09.2021 Zdroj: infovojna.sk / Paľo z Liptova Slovensko

V Rakúsku stále viac zamestnávateľov, a nie len v rezorte štátnej správy či zdravotníctva, požaduje, aby boli ich zamestnanci zaočkovaní, hoci nie je zavedená plošná povinnosť vakcinácie.

Rakúsko začína tvrdo postupovať proti tým, ktorí sa odmietajú očkovať. Uchádzači o zamestnanie, ktorí odmietnu ponuku práce kvôli požiadavke na vakcináciu, sa musí pripraviť na to, že im bude podpora v nezamestnanosti razantne krátená, poprípade nevyplatená. Vyhláškou to nariadil tamojšej minister práce Martin Kocher (ÖVP), píše denník Der Standard.

Ak uchádzač o zamestnanie odmietne pracovnú ponuku, pretože podmienkou je byť naočkovaný, nemusia až šesť týždňov dostať žiadnu podporu v nezamestnanosti, rozhodol Kocher.

Úrad práce aktívne nezisťuje stav očkovanie uchádzačov o zamestnanie. Podpora v nezamestnanosti sa zablokuje vtedy, keď zamestnávateľ úradu práce oznámi, že žiadateľ ponuku odmietol a dôvodom bola vakcinácia. Výnimka bude uznaná len vtedy, ak dotyčný nemôže byť naočkovaný zo zdravotných dôvodov, ale to bude musieť doložiť.

Ak sa naopak sám zamestnávateľ rozhodne neprijať uchádzača, pretože dotyčný nie je očkovaný, pozastavenie podpory v nezamestnanosti v takom prípade nehrozí, píše Der Standard.

V Rakúsku stále viac zamestnávateľov, a nie len v rezorte štátnej správy či zdravotníctva, požaduje, aby boli ich zamestnanci zaočkovaní, hoci nie je zavedená plošná povinnosť vakcinácie.

Spolková krajina Dolné Rakúsko napríklad od 1. septembra požaduje, aby všetci novoprijatí zamestnanci v štátnej správe boli naočkovanie. Aj ďalšie spolkové krajiny, napríklad Viedeň či Štajersko žiadajú, aby zamestnanci v zdravotníctve a sociálnych službách mali uzavretú vakcinácii. Požiadavka očkovanie zamestnancov sa rozširuje aj do ďalších pracovných odborov napríklad priemyslu alebo obchodu.

Ako by to mohlo čoskoro vyzerať na Slovensku?

Niekde by podmienky pre prácu možno sprísnili ešte viac. Napríklad:

  • Kto nezabil dôchodcu na prechode a nie je v podmienke nemôže byť špeciálny prokurátor.
  • Kto nie je plagiátor nemôže byť premiér ani minister financií alebo predseda vlády alebo minister školstva.
  • Kto aspoň raz neukradol pozemok alebo nezískal podvodom advokátsku skúšku nemôže byť prezident.
  • Kto nezaložil pyramídovú hru a pred jej koncom nezhrabol milióny nemôže byť predsedom NS a kto nechlastá nemôže byť predsedom ŠTS.
  • Kto nešňupe nemôže byť poslancom NR.
  • A nakoniec kto nespĺňa uvedené podmienky nedostane kladnú previerku NBÚ.

Samozrejme všetky tieto podmienky sú iba vymyslené a nereálne. V žiadnej normálnej krajine na svete by sa to predsa nemohlo stať. Veď by to bolo možno aj diskriminačné a v rozpore s dobrými mravmi.

Zdroj: infovojna.sk / Paľo z Liptova



Mohlo by vás tiež zaujímať
Najčítanejšie