Admin stránky Polície SR je členom trolov, ktorí útočia na nevhodné názory

20.11.2021 Zdroj: Marek Kurta (Republika) / Danny Kollár Slovensko

Poznáte toto chlapča? Podľa tváre možno nie, ale vo virtuálnom svete vzbudil dosť pozornosti. Je to David Puchovský, ktorý spravuje oficiálne stránky Polície SR na Facebooku a Instagrame. Ako už skôr upozornil poslanec Tomáš Taraba, tento človek bol predtým novinárom v bulvárnom Novom Čase. Dnes píše veci v mene našej polície a podľa rozhovoru s ním jeho obsah „nikto neoveruje ani neschvaľuje“. Čokoľvek je označené za hoax alebo dezinformáciu pochádza z jeho hlavy, môže napísať čo len chce v mene Polície SR a Mikulec mu v tomto dal voľnú ruku.

Čo je však viac znepokojivé, je to, že David Puchovský je členom skupiny Dobre. To znamená, že ako administrátor policajnej stránky sa angažuje v aktivitách, ktoré majú za cieľ trolovať a napádať v diskusiách hlavne opozičných politikov, ale neštítia sa urážať aj náboženských predstaviteľov, keďže ide o silne progresívny kanál. Ak toto už nehraničí so spolitizovaním polície, potom už neviem. Ako je možné, že človek, ktorý píše v mene štátnej inštitúcie sa zapája do šikany politikov, ľudí len preto, že nesúhlasí s ich názormi? Ak si David Puchovský vybral cestu trolla, v poriadku, je to jeho voľba. Ale v takom prípade by logicky nemal byť zamestnaný na polícii.

Apropo, skupina Dobre naplno odhalila, že naša vláda a jej poslanci tvoria jeden veľký cirkus. Pri interrupčnom zákone si naši „dobráci“ dali za cieľ svojej buzerácie predkladateľov zákona ako je Anna Záborská či Richard Vašečka, obaja v parlamente na kandidátke Oľano. A hádajte, kto ďalší je členom Dobre? Poslanci Andrej Stančík a Tomáš Šudík, obaja tiež za Oľano. Členom Dobre je dokonca aj poslanec Miroslav Kollár, primátor Hlohovca a predseda strany Spolu. Takže vo výsledku tu máme niekoľkých vládnych poslancov, ktorí na internete trolujú a broja proti vlastným kolegom. Samozrejme, je to ich vec, u tejto vlády sme si zvykli už na všetko. Ale to, že sa do politického boja začína zapájať aj zamestnanec polície je myslím minimálne znepokojivé…

Zdroj: Marek Kurta (Republika) / Danny Kollár



Mohlo by vás tiež zaujímať
Najčítanejšie