41-ročná zdravotníčka umrela 2 dni po podaní vakcíny proti COVID-19

06.01.2021 Zdroj: Zem&Vek Koronavírus

Portugalská zdravotníčka (41) skonala dva dni po podaní vakcíny Pfizer. Jej otec požaduje „odpovede“. Sonia Acevedo náhle zomrela na Nový rok, len 48 hodín po podaní vakcíny proti koronavírusu, od spoločnosti Pfizer. Jej otec, Abilio Acevedo, pre portugalský denník Correio da Manha povedal: „Bola v poriadku. Nemala žiadne zdravotné problémy.“ Pitva sa uskutoční v najbližšie dni.

Dvojnásobná matka, pracovala na pediatrii v portugalskom onkologickom ústave v Porte. Bola jednou z 538 zamestnancov IPO Porto, ktorí dostali vakcínu Pfizer-BioNTech. Pani Sonia Acevedo pracovala v tejto medzinárodnej zdravotníckej inštitúcii na liečbu rakoviny, výskum a vzdelávanie, viac ako 10 rokov. Jej zamestnávatelia potvrdili, že bola 30. decembra očkovaná proti koronavírusu a uviedli, že im nebol oznámený žiadny „nežiaduci účinok očkovania“. V oficiálnom vyhlásení onkologického inštitútu sa uvádza: „Pokiaľ ide o náhlu smrť zamestnankyne IPO Porto, zo dňa 1.1.2021, správna rada túto udalosť potvrdzuje a vyjadruje úprimnú ľútosť rodine a priateľom.“

„Po vakcíne proti COVID-19, nemala žiadne príznaky. Neviem čo sa stalo. Chcem len odpovede. Chcem vedieť, čo viedlo k smrti mojej dcéry,“ vyjadril sa nešťastný otec pre média.

Sonia bývala so svojou rodinou v Maii neďaleko Porta, ale zomrela v dome svojho partnera v Trofe, pol hodiny cesty od mesta, na severe Portugalska.

Krátko po očkovaní sa na sociálnej sieti vakcínou pochválila a zmenila si profilový obrázok na Facebooku. Zverejnila selfie so správou: „Zaočkovaná proti COVID-19.“

Jej otec povedal portugalskej tlači, že mu telefonovali, že dcéra bola nájdená mŕtva okolo 11:00, minulý piatok ráno. Naposledy jedli spolu silvestrovskú večeru. „Moja dcéra odišla z domu a už som ju nikdy nevidel živú,“ dodal.

Dcéra mŕtvej, Vania Figueredo uviedla, že jej mama sa sťažovala iba na „bežné“ nepohodlie v oblasti, kde bola očkovaná, ale inak bola v poriadku.

Zdroj: Zem&Vek



Mohlo by vás tiež zaujímať
Najčítanejšie