Výskumník z Wuhanu tvrdí, že Čína vytvorila COVID-19 ako biologickú zbraň

29.06.2023 Zdroj: cnbctv18.com Koronavírus

Podľa správy agentúry ANI výskumník z Wuhanského inštitútu virológie tvrdí, že Čína údajne vytvorila koronavírus ako "biologickú zbraň".

V rozhovore, ktorý poskytol ANI, Chao Shao povedal Jennifer Zengovej, členke Medzinárodnej tlačovej asociácie, že on a jeho kolegovia dostali štyri kmene vírusu, aby určili, ktorý kmeň sa môže šíriť najúčinnejšie. Zengová, aktivistka za ľudské práva a autorka čínskeho pôvodu, poskytla rozhovor v období od marca do apríla 2020.

Chao Šao spomínal na incident, keď iný výskumník z inštitútu, Šan Chao, priznal, že ich nadriadený im dal štyri kmene koronavírusu, aby otestovali ich infekčnosť u rôznych druhov vrátane ľudí. Chao Shao tiež označil koronavírus za "biologickú zbraň".

Ďalej spomenul, že niekoľko jeho kolegov sa stratilo počas Svetových vojenských hier 2019, ktoré sa konali vo Wuhane. Jeden z nezvestných výskumníkov neskôr prezradil, že boli vyslaní do hotelov, v ktorých boli ubytovaní športovci z rôznych krajín, aby "skontrolovali zdravotné a hygienické podmienky". Chao Shao mal podozrenie, že ich skutočným cieľom bolo šírenie vírusu, keďže kontrola hygienických podmienok si nevyžadovala virológov.

Okrem toho Chao Šan tvrdil, že v apríli 2020 bol vyslaný do Sin-ťiangu, aby posúdil zdravotný stav ujgurských osôb držaných v prevýchovných táboroch, čím naznačil, že bol buď poverený šírením vírusu, alebo pozorovaním jeho účinkov na ľudí, keďže na vykonávanie zdravotných kontrol nie sú potrebné odborné znalosti virológa.

Chao Shao prezradil tieto informácie Zengovi, pričom zdôraznil, že predstavujú len zlomok väčšej skladačky okolo pôvodu pandémie COVID-19, ktorá mala za následok takmer 7 miliónov úmrtí na celom svete.

 

Zdroj: cnbctv18.com



Mohlo by vás tiež zaujímať
Najčítanejšie