Je to tu: Očkovaní nadľudia a neočkovaní podľudia! Európska únia rozhodne za nás. Covidpasy už za pár dní? Kto nebude smieť do električky a kto ani na chodník?

13.01.2021 Zdroj: arfa.cz Zahraničie

Vedúci predstavitelia EÚ požadujú, aby Komisia EÚ urýchlene štandardizovala očkovacia pasy vo všetkých členských krajinách. Len po vakcinácii a s covidpasem by potom moh byť občan dôstojnou a plnohodnotnou súčasťou spoločnosti. EÚ o tom bude rozhodovať už o pár dní - mimo pozornosť masmédií.

Covid-pasy vytvoria separáciu medzi jednotlivcami na základe ich zdravotného stavu. Ten je možné potom použiť na určenie stupňa slobôd a práv, ktoré môžu požívať. Grécky premiér Mitsotakis napísal list šéfke Európskej komisie Ursule von der Leyen s požiadavkou, že "očkované osoby musia byť bezodkladne zavedené, ak chce EÚ uspieť v boji s koronavírusy."

EU o tom bude jednať na nadcházajúcom summite EU dňa 21. januára 2021.

Krajiny Európskej únie vrátane Španielska, Estónska, Islandu a Belgicka uviedli, že rady privítajú nejakú formu vakcinačného pasu. Nezávisle sa pridá tiež Veľká Británia.

Dánsko tento týždeň zaviedlo "Covid-pas", ktorý umožní očkovaným zapojiť sa do spoločnosti bez akýchkoľvek obmedzení. Nasledovali obrovské demonštrácie po celej krajine.

Stále chýbajú dôkazy, že údajná pandémia nie je len mediálne ekonomický konštrukt, pri ktorom sú občania vzatí ako rukojemníci.

Mnohí politici označujú myšlienku Covidpasu za "extrémnu" a "nechutnú". Minulý mesiac Izrael oznámil, že občania, ktorí dostanú vakcínu COVID-19, dostanú "zelené pasy", ktoré im umožnia navštevovať rôzne miesta a jesť v reštauráciach.

Covid-pasy predstavujú extrémne vysoké riziká z hľadiska sociálnej súdržnosti, diskrimináciu, vylúčenie a zraniteľnosť. Akákoľvek forma covid-pasov hrozí vytvorením dvojstupňového systému, v ktorom niektorí z nás budú mať prístup ku slobodám a podpore, zatiaľ čo iní budú vyradení. "

Zdroj: arfa.cz



Mohlo by vás tiež zaujímať
Najčítanejšie